Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkotletter med svamppytt

Dessa lammkotletter med svamppytt bara smälter på tungan. Medan dina kotletter tillagas i ugn gör du den smakrika pytten genom att fräsa svamp, lök och tomater som blandas med basilika. Avnjut direkt med potatisgratäng och grön pesto.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa svampen och skär den i mindre bitar. Lägg tomaterna i lite vitt vin så att de blir mjuka. Skär dem i strimlor. Skala och hacka löken.
  2. Putsa kotletterna och skrapa benen. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Bryn kotletterna så att de får vacker färg på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kotletterna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i 175°C, ca 10 min.
  4. Fräs svamp, lök och tomater under omrörning i ca 5 min. Krydda med salt och peppar och blanda i skuren basilika.
  5. Servera lammkotletterna med svamppytt, potatisgratäng och gärna lite grön pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g ostronskivling (eller shiitake)
  • 4 soltorkade tomater
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 schalottenlökar
  • 12 lammkotletter
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 msk basilika
Till servering
  • potatisgratäng
  • grön pesto
Lägg till i inköpslistan