Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Krämig polenta med svamp och bellaverde

Den italienska rätten polenta som är underbart krämig och gjord på majskorn passar utmärkt ihop med shiitakesvamp, ostronskivling och krispig bellaverde. Servera med en fräsch tomatsallad, smaksatt med färsk, hackad persilja och du har en mysig rätt att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Polenta: Koka upp vatten och grönsaksfond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter. Rör då och då.
  2. Vispa i den rivna osten och smöret. Krydda med salt och peppar.
  3. Svampfräs: Ansa och skär svampen i bitar. Fräs i en stekpanna i oljan. Tillsätt smöret och fräs ytterligare någon minut och krydda med salt och peppar. 
  4. Koka bellaverden i en kastrull i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor och hacka persiljan grovt. Skala och skiva löken. Blanda tomat och lök med olivolja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  6. Servera polentan med svampfräset, bellaverden, tomatsalladen och lite riven parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör/matfett. Byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Polenta
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 1/2 dl polentagryn
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
Svampfräs
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g ostronskivling
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 200 g bellaverde (broccoli)
Tomatsallad
  • 400 g romanticatomater
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1973 kJ / 472 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer