Krämig polenta med svamp och bellaverde
Den italienska rätten polenta som är underbart krämig och gjord på majskorn passar utmärkt ihop med shiitakesvamp, ostronskivling och krispig bellaverde. Servera med en fräsch tomatsallad, smaksatt med färsk, hackad persilja och du har en mysig rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019
Ingredienser
Polenta
Svampfräs
Tomatsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör/matfett. Byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men inte så smakrikt. Polentan blir som en gröt, lite ovanlig konsistens. Svampen var lite ”seg”, och hade med fördel kunnat bytas mot champinjon. Godast och smakrikast var tomatsalladen, och jag som inte ens är så förtjust i rödvinsvinäger. 😉
Ulrika
2021-01-08Det gör vi ofta, känns lite lyxigt och det riktigt enkelt. Gäster älskar det 🙂
Daniela
2019-08-17Fy, polenta är inte min grej alltså...
Sanne
2019-03-18