Krämig polenta med svamp och bellaverde
Den italienska rätten polenta som är underbart krämig och gjord på majskorn passar utmärkt ihop med shiitakesvamp, ostronskivling och krispig bellaverde. Servera med en fräsch tomatsallad, smaksatt med färsk, hackad persilja och du har en mysig rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019
Ingredienser
4 portioner
Polenta
7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
2 dl riven parmesan
3 msk smör
salt
peppar
Svampfräs
150 g shiitakesvamp
150 g ostronskivling
1 msk olja
1 msk smör
200 g bellaverde (broccoli)
Tomatsallad
400 g romanticatomater
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1973 KJ / 472 kCal
Fett26 g
Salt4.3 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Polenta är vad det är. Men kombinationen passade, känns fresh och nyttigt
Raquel
2024-10-22Gott, men inte så smakrikt. Polentan blir som en gröt, lite ovanlig konsistens. Svampen var lite ”seg”, och hade med fördel kunnat bytas mot champinjon. Godast och smakrikast var tomatsalladen, och jag som inte ens är så förtjust i rödvinsvinäger. 😉
Ulrika
2021-01-08Det gör vi ofta, känns lite lyxigt och det riktigt enkelt. Gäster älskar det 🙂
Daniela
2019-08-17