Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan
Lasagne är populärt och uppskattas av de flesta men med flera moment blir det lätt en bortglömd rätt eftersom den kräver tid. En öppen lasagne är mindre tidskrävande och kan därför snabbt stå på middagsbordet en vardagkväll. Testa den här smaskiga vegetariska varianten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 zucchini
4 tomater
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk olivolja
300 g färska lasagneplattor
1/2 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
salt
peppar
1 kruka basilika
1/2 förp babyspenat (à 65 g)
45 g parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2232 KJ / 534 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde en egen variant av öppen lasagne med inspiration från det här receptet. Jag stekte några champinjoner, lite gul lök, lite stjälkselleri, en påse bladspenat och lite vegetariskt bacon (Hälsans kök) och kryddade med salt, peppar och lite curry. Kokade färska lasagneplattor (4 st till 2 pers) och lade på de stekta grönsakerna. Sedan klickade jag på lite cream cheese på grönsakserna och vek över lasagneplattan. Droppade över lite olivolja och rev över färsk parmesanost. Sedan serverade jag med lite gröna blad och cocktailtomater. Blev väldigt gott!
Marie
2012-10-06Eftersom jag inte gillar bönor strimlade jag kassler, brynte och blandade i såsen - kanongott!
Eva
2012-05-20