Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

Lasagne är populärt och uppskattas av de flesta men med flera moment blir det lätt en bortglömd rätt eftersom den kräver tid. En öppen lasagne är mindre tidskrävande och kan därför snabbt stå på middagsbordet en vardagkväll. Testa den här smaskiga vegetariska varianten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och klyfta löken. Tärna zucchinin och tomaterna. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  2. Stek löken mjuk i lite av olivoljan. Lägg över i en kastrull. Stek zucchinin i ytterligare lite av olivoljan och lägg i kastrullen. Blanda ner tomaterna och bönorna. Låt sjuda ca 10 minuter och rör då och då.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka lasagneplattorna 3–4 minuter. Låt dem rinna av och lägg upp på ett fat med lite olivolja mellan.
  4. Rör ner tomatcrèmen i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om grytan är väldigt tjock.
  5. Plocka basilikabladen och strimla hälften. Rör ner de strimlade bladen i tomatgrytan.
  6. Varva tomatgrytan med lasagneplattorna och toppa med basilika. Servera spenat och parmesan till med lite olivolja ringlat ovanpå.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen på crème av soltorkade tomater. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 4 tomater
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1/2 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • 45 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2232 kJ / 534 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept