Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

14
2
Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

Lasagne är populärt och uppskattas av de flesta men med flera moment blir det lätt en bortglömd rätt eftersom den kräver tid. En öppen lasagne är mindre tidskrävande och kan därför snabbt stå på middagsbordet en vardagkväll. Testa den här smaskiga vegetariska varianten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 zucchini
4 tomater
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk olivolja
300 g färska lasagneplattor
1/2 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
salt och peppar
1 kruka basilika
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
45 g parmesan

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen på crème av soltorkade tomater. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Marie

2012-10-06

Jag gjorde en egen variant av öppen lasagne med inspiration från det här receptet. Jag stekte några champinjoner, lite gul lök, lite stjälkselleri, en påse bladspenat och lite vegetariskt bacon (Hälsans kök) och kryddade med salt, peppar och lite curry. Kokade färska lasagneplattor (4 st till 2 pers) och lade på de stekta grönsakerna. Sedan klickade jag på lite cream cheese på grönsakserna och vek över lasagneplattan. Droppade över lite olivolja och rev över färsk parmesanost. Sedan serverade jag med lite gröna blad och cocktailtomater. Blev väldigt gott!

Eva

2012-05-20

Eftersom jag inte gillar bönor strimlade jag kassler, brynte och blandade i såsen - kanongott!

Näringsvärde per portion

Energi 2232 KJ / 534 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 73 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden