Lasagne är populärt och uppskattas av de flesta men med flera moment blir det lätt en bortglömd rätt eftersom den kräver tid. En öppen lasagne är mindre tidskrävande och kan därför snabbt stå på middagsbordet en vardagkväll. Testa den här smaskiga vegetariska varianten!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
20 2012
Kontrollera innehållsförteckningen på crème av soltorkade tomater. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marie
2012-10-06Jag gjorde en egen variant av öppen lasagne med inspiration från det här receptet. Jag stekte några champinjoner, lite gul lök, lite stjälkselleri, en påse bladspenat och lite vegetariskt bacon (Hälsans kök) och kryddade med salt, peppar och lite curry. Kokade färska lasagneplattor (4 st till 2 pers) och lade på de stekta grönsakerna. Sedan klickade jag på lite cream cheese på grönsakserna och vek över lasagneplattan. Droppade över lite olivolja och rev över färsk parmesanost. Sedan serverade jag med lite gröna blad och cocktailtomater. Blev väldigt gott!
Eva
2012-05-20Eftersom jag inte gillar bönor strimlade jag kassler, brynte och blandade i såsen - kanongott!