Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
2Klimatsmart
Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

Lasagne är populärt och uppskattas av de flesta men med flera moment blir det lätt en bortglömd rätt eftersom den kräver tid. En öppen lasagne är mindre tidskrävande och kan därför snabbt stå på middagsbordet en vardagkväll. Testa den här smaskiga vegetariska varianten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Öppen lasagne med zucchini, tomat och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   zucchini
4   tomater
1   förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk  olivolja
300 g  färska lasagneplattor
1/2   burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
salt och peppar
1   kruka basilika
1/2   förp babyspenat (à 65 g)
45 g  parmesan eller annan lagrad hårdost

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen på crème av soltorkade tomater.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde en egen variant av öppen lasagne med inspiration från det här receptet. Jag stekte några champinjoner, lite gul lök, lite stjälkselleri, en påse bladspenat och lite vegetariskt bacon (Hälsans kök) och kryddade med salt, peppar och lite curry. Kokade färska lasagneplattor (4 st till 2 pers) och lade på de stekta grönsakerna. Sedan klickade jag på lite cream cheese på grönsakserna och vek över lasagneplattan. Droppade över lite olivolja och rev över färsk parmesanost. Sedan serverade jag med lite gröna blad och cocktailtomater. Blev väldigt gott!

Marie

2012-10-06

Eftersom jag inte gillar bönor strimlade jag kassler, brynte och blandade i såsen - kanongott!

Eva

2012-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2232 KJ / 534 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

One pot lasagne med linser och svamp
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönlasagne med spenat och zucchini
Betyg 4.5 av 5.
264 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bönlasagne
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lasagne med rökt skinka, tomat och mozzarella
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegolasagne med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegolasagne med linser och soltorkad tomat
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga