Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris
Ge din smakpalett en spännande twist med vår misomakrill. Marinera i minst 2 timmar, servera med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris. Ett recept där de asiatiska smakerna och den saftiga makrillen tar dig på en riktig smakupplevelse.
Ingredienser
4 portioner
Makrill
1 chili
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
1/2 dl vatten
1 1/2 dl mirin
3 dl vit misopasta (3 dl motsvarar ca 300 g)
1/2 msk japansk soja
saften av 1/2 lime
4 makrillfiléer
1/2 msk olja
Svartkålschips
150 g svartkål
3 msk olivolja
salt
peppar
Svartkålssallad
200 g svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar
Rött ris
2 dl rött ris
4 dl vatten
1 svampbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Till servering
100 g glasört
2 msk rostade svarta sesamfrön
2 dl blandade örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4518 KJ / 1077 kCal
Fett65 g
Salt7.42 g
Kolhydrater82 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer