Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

2
0
Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Ingredienser

4 portioner

Makrill

1 chili
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
1/2 dl vatten
1 1/2 dl mirin
3 dl vit misopasta (3 dl motsvarar ca 300 g)
1/2 msk japansk soja
saften av 1/2 lime
4 makrillfiléer
1/2 msk olja

Svartkålschips

150 g svartkål
3 msk olivolja
salt
peppar

Svartkålssallad

200 g svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar

Rött ris

2 dl rött ris
4 dl vatten
1 svampbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

Till servering

100 g glasört
2 msk rostade svarta sesamfrön
2 dl blandade örter

För alla

Läs noga innehållet på misopastna och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4518 KJ / 1077 kCal
Fett 65 g
Salt 7.42 g
Kolhydrater 82 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden