Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

2
0
Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Skriv ut
Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Ingredienser

4 portioner

Makrill

1
chili
1 msk
riven färsk ingefära
2 tsk
olja
2
vitlöksklyftor
1 msk
risvinäger
1/2 dl
vatten
1 1/2 dl
mirin
3 dl
vit misopasta (3 dl motsvarar ca 300 g)
1/2 msk
japansk soja
saften av 1/2
lime
4
makrillfiléer
1/2 msk
olja

Svartkålschips

150 g
svartkål
3 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Svartkålssallad

200 g
svartkål
4 msk
olivolja
1 1/2 msk
äppelcidervinäger
-
salt
-
peppar

Rött ris

2 dl
rött ris
4 dl
vatten
1
svampbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

Till servering

100 g
glasört
2 msk
rostade svarta sesamfrön
2 dl
blandade örter

För alla

Läs noga innehållet på misopastna och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4518 KJ / 1077 kCal
Fett 65 g
Salt 7.42 g
Kolhydrater 82 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept