Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Makrill: Dela kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran. Fräs chilin i hälften av oljan i en kastrull, pressa i vitlöken och rör i ingefäran. Häll först i risvinäger och sedan vatten och mirin. Koka upp, rör i misopasta och soja. Smaka av med limesaft och låt svalna.
  2. Pensla hälften av misomarinaden på makrillen och låt marinera minst 2 timmar helst över natten i kylskåp.
  3. Svartkålschips: Sätt ugnen på 200°C.
  4. Bryta av kålbladen och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg ut bladen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och rosta dem frasiga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  5. Svartkålssallad: Skär bort roten och strimla kålen tunt. Massera in olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar.
  6. Rött ris: Skölj riset och koka det sedan i vattnet och buljongtärningen under lock, ca 40 minuter.
  7. Makrill: Torka av filéerna och stek dem i oljan i en het stekpanna ca 2 minuter på varje sida, färgen ska vara gyllenbrun. Pensla 1 msk av misomarinaden på varje filé.
  8. Till servering: Servera makrillen med ris, svartkålssallad, svartkålschips och garnera med glasört, sesamfrö och örter.

För alla

Läs noga innehållet på misopastna och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Makrill
  • 1 chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl mirin
  • 3 dl vit misopasta (3 dl motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 msk japansk soja
  • saften av 1/2 lime
  • 4 makrillfiléer
  • 1/2 msk olja
Svartkålschips
  • 150 g svartkål
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Svartkålssallad
  • 200 g svartkål
  • 4 msk olivolja
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
Rött ris
  • 2 dl rött ris
  • 4 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Till servering
  • 100 g glasört
  • 2 msk rostade svarta sesamfrön
  • 2 dl blandade örter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4518 kJ / 1077 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept