Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Ge din smakpalett en spännande twist med vår misomakrill. Marinera i minst 2 timmar, servera med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris. Ett recept där de asiatiska smakerna och den saftiga makrillen tar dig på en riktig smakupplevelse.

Misomakrill med svartkålssallad, rostade sesamfrön och rött ris

Ingredienser

4 portioner

Makrill

1 chili
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
1/2 dl vatten
1 1/2 dl mirin
3 dl vit misopasta (3 dl motsvarar ca 300 g)
1/2 msk japansk soja
saften av 1/2 lime
4 makrillfiléer
1/2 msk olja

Svartkålschips

150 g svartkål
3 msk olivolja
salt
peppar

Svartkålssallad

200 g svartkål
4 msk olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
salt
peppar

Rött ris

2 dl rött ris
4 dl vatten
1 svampbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

Till servering

100 g glasört
2 msk rostade svarta sesamfrön
2 dl blandade örter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4518 KJ / 1077 kCal
Fett65 g
Salt7.42 g
Kolhydrater82 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga