One pot spaghetti and tomatoes
Kvällens färgsprakande pastarätt är busenkel, god, snabblagad och lämnar dessutom minimalt med disk: spaghettin får puttra en kastrull i en umamirik buljong och champinjoner, lök, tomater tills pastan är al dente. Toppa allt med hyvlad grana padano, salladsärtor, babyspenat och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det vara konserverade eller färska körsbärstomater?
Sara
2023-02-15Hej Sara! Vi har provlagat med konserverade tomater. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-13Supergott! Vi la i en halv burk mascarpone, lite krämigare och lite mer mättande.
Sara
2022-08-10Gott och så lätt att göra. Jag och min man varierar vilken svamp vi använder efter säsong. Nästan vilken svamp som helst man hittar på Ica eller i skogen fungerar bra. Vi har också börjat hälla i någon dl vitt vin och det lyfte smaken till nya höjder. Som sagt, gott och lättvarierat. En av våra vardagsfavoriter.
Jessika
2020-07-02