One pot spaghetti and tomatoes
Kvällens färgsprakande pastarätt är busenkel, god, snabblagad och lämnar dessutom minimalt med disk: spaghettin får puttra en kastrull i en umamirik buljong och champinjoner, lök, tomater tills pastan är al dente. Toppa allt med hyvlad grana padano, salladsärtor, babyspenat och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
250 g champinjoner
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 tsk sambal oelek
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
150 g salladsärtor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
4 port tunn spaghetti
2 dl hyvlad grana padano eller annan lagrad hårdost
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 482 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det vara konserverade eller färska körsbärstomater?
Sara
2023-02-15Hej Sara! Vi har provlagat med konserverade tomater. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-13Supergott! Vi la i en halv burk mascarpone, lite krämigare och lite mer mättande.
Sara
2022-08-10Gott och så lätt att göra. Jag och min man varierar vilken svamp vi använder efter säsong. Nästan vilken svamp som helst man hittar på Ica eller i skogen fungerar bra. Vi har också börjat hälla i någon dl vitt vin och det lyfte smaken till nya höjder. Som sagt, gott och lättvarierat. En av våra vardagsfavoriter.
Jessika
2020-07-02