One pot pasta med vitlöksstekt kotlett
Det här med “one pot” är vardagsmat som bäst. Allt ihop får liksom tillaga sig själv i en kastrull. Under tiden steker du i det här receptet kotletter i vitlök och smör, och hackar upp lite grönt till. Klart på ett kick alltså!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
Pasta
1 gul lök
150 g morötter (150 g motsvarar ca 2-3 st)
1 msk olja
2 förp passerade tomater (à 500 g)
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 msk japansk soja
10 dl okokt pasta gemelli (gärna fullkorn)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Kotletter
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 kruka röd & grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3487 KJ / 834 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater112 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Visst blir det mycket Pasta! Men gör detta som ett storkok och addera lite kotletter bara. Hur som helst; så gott och enkelt! Grym bjudmat med Toscanskt tema! Om inte alla gillar vitlök, kör en gremolata vid sidan av!
Katarina
2022-02-20Receptet på pastan för 4 personer räcker lätt till 6 personer. Förstår näringsberäkningen om det delas upp på 4 portioner.
Eva-sofie
2022-02-16Är näringsvärdet på denna rätt korrekt uträknad? Det känns nästan lite mycket med 834 kcal per portion.
Josefin
2022-02-14