Kotlett med gräddsås och plommon
Kotlett med gräddsås och plommon passar lika bra till vardag som till helg! Stek löken och kotletterna innan du tillsätter buljong, majsstärkelse och grädde. Dela katrinplommon och tillsätt dem i såsen tillsammans med soja och lagerblad som ger en fin sötma. Låt koka samman och servera med ris, färsk gurka och gärna en klick gelé!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
4 skivor benfria fläskkotletter
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
10 urkärnade plommon
2 lagerblad
2 tsk kinesisk soja
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett24 g
Salt1.12 g
Kolhydrater64 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer