Kotlett med gräddsås och plommon

8
0
Kotlett med gräddsås och plommon

Kotlett med gräddsås och plommon passar lika bra till vardag som till helg! Stek löken och kotletterna innan du tillsätter buljong, majsstärkelse och grädde. Dela katrinplommon och tillsätt dem i såsen tillsammans med soja och lagerblad som ger en fin sötma. Låt koka samman och servera med ris, färsk gurka och gärna en klick gelé!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Kotlett med gräddsås och plommon

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
rödlök
1 msk
smör eller margarin
4
skivor benfria fläskkotletter
2 dl
vatten
2 tsk
majsstärkelse
1/2
kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
10
urkärnade plommon
2
lagerblad
2 tsk
kinesisk soja
1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör gärna lite pressgurka av gurkan. Smaka av såsen med lite vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 605 kCal
Fett 24 g
Salt 1.12 g
Kolhydrater 64 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept