Kotlett med gräddsås och plommon passar lika bra till vardag som till helg! Stek löken och kotletterna innan du tillsätter buljong, majsstärkelse och grädde. Dela katrinplommon och tillsätt dem i såsen tillsammans med soja och lagerblad som ger en fin sötma. Låt koka samman och servera med ris, färsk gurka och gärna en klick gelé!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer