Fläskkotlett med mustig gräslökssås
Fläskkotlett - lätt som en plätt! Koka potatis och broccoli i samma vatten. Bryn kotletterna och rör ner grädde, mjölk och majsstärkelse så att det blir en härlig, krämig sås. Krydda och vänd i hackad gräslök. Middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna marilyn)
250 g broccoli
4 fläskkotletter
1/2 msk olja
salt
peppar
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1/2 köttbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2922 KJ / 698 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dubbelt så mycket broccolin borde göra recept perfekt.
Zivile
2021-03-08Jag hade denna maträtt kvar som fredags rätt, och tänkte - hm det är fredag och vi behöver "lyxa" till denna lite mer. (god ändå), men jag tog lite blåmögelost, gul lök och fyllde kotletterna med (efter att ha försiktigt snittat upp dom) salta o peppra. Sen tog jag 2 päron, ca 5 katrinplommon o 1/4 gul lök värmde på i kastrull. Hällde i grädde, och mixade ihop den. Stekte på kotletterna o åt tillsammans med halverade potatisar i ugn strösslade med rosmarin. Och som tillbehör lite haricoverts. Himla god o festlig fredags mat:)
Annelie
2021-03-05