One pot lasagne med linser och svamp

One pot lasagne är en förenklad variant av den populära pastagratängen som görs direkt i en stor gryta eller kastrull. Här gör vi en lakto-ovo-vegetarisk lasagne med linser, nötter och svamp som får sällskap av pasta, tomatsås och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl valnötter
6 soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1 förp Dolmio tomatsås med basilika (à 450 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torkade röda linser
4 dl vatten
400 g färska lasagneplattor
250 g mozzarella
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
chiliflakes
sallad (till servering)
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 610 kCal
Fett37 g
Salt5.8 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stGjorde också bara på 1 paket (200g) lasagneplattor! Räckte absolut! Gillar "crunchet" som valnötterna ger, men smaken är ju olika. Lite kul recept tycket jag allt! 6 mindre portioner, bra i matlådan.
Cecilia
Läste på i kommentarerna först och halverade mängden lasagneplattor vilket blev perfekt. Ändrade annars inget förutom att byta tomatsåsen mot en arrabiata vi hade hemma och även hälla i den sista halvdecilitern matgrädde i paketen, kommer att blanda i chiliflingor samtidigt med lasagnebitarna nästa gång för att få en jämnare smak i hela kastrullen. Annars var vi mycket nöjda med konsistens och smak. Det blev 5 lagom stora portioner.
Yasmin
Gjorde enligt receptet, mycket gott!
Filip