Fetaostgratinerad pasta
Man uppskattar ju mat som lagar sig själv, eller hur? Lägg bara pasta i en ugnsform ihop med paprika och en krämig sås. Smula fetaosten över och skjuts in i ugnen. Sen är den redo att serveras, ihop med tomater och rucola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2024
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à 500 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl vatten
2 msk basilikapesto
salt
peppar
150 g fetaost
250 g miniplommontomater
1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 510 kCal
Fett24 g
Salt4.4 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir soppa med all den vätskan tyvärr. Men god
Linnéa
2024-11-22Superenkelt, ganska gott, kommer göra igen, fr a när det är ont om tid.
Elin
2024-10-09Det var superenkelt att göra,men ingen hit
Alexandra
2024-10-08