Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chorizo- med fänkålstortilla

Tortilla med ny, spännande smak av både chorizo och fänkål. Den starka korven slantas och steks med fänkål, lök och paprika till fin färg. Äggsmet smaksatt med oregano tillsätts och tillagas i ugn tills smeten stelnat. Toppa chorizo- och fänkålstortillan med hyvlad parmesan och svarta oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär korven i skivor. Dela och kärna ur paprikorna. Ansa fänkålen, strimla den och paprikorna. Skala och hacka löken grovt.
  3. Stek korven och de skurna grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tills det får fin färg. Vänd ner spenaten.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll äggsmeten över fräset och strö över parmesan och oliver.
  6. Ställ in pannan mitt i ugnen och stek ca 10 minuter eller tills smeten stelnat.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chorizon.
Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g chorizo de pimento eller färsk chorizo
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 fänkål
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 65 g färsk spenat
  • 5 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 1 dl svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1888 kJ / 452 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer