Chorizo- med fänkålstortilla
Tortilla med ny, spännande smak av både chorizo och fänkål. Den starka korven slantas och steks med fänkål, lök och paprika till fin färg. Äggsmet smaksatt med oregano tillsätts och tillagas i ugn tills smeten stelnat. Toppa chorizo- och fänkålstortillan med hyvlad parmesan och svarta oliver.
Ingredienser
4 portioner
300 g chorizo de pimento eller färsk chorizo
2 röda paprikor
1/2 fänkål
1/2 gul lök
1 msk olivolja
65 g färsk spenat
5 st ägg
1 dl mjölk
1 tsk oregano
salt
peppar
1 dl hyvlad parmesan
1 dl svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1888 KJ / 452 kCal
Fett34.2 g
Kolhydrater8.3 g
Protein26.9 g
Kommentar
Skulle rätten inte heta frittata? Tortilla rullar man i.
Oscar
2020-03-16Hej Oscar! Ja, den skulle kunna heta frittata som man kallar den i Italien. Här har vi har valt att kalla den tortilla, en variant på spansk tortilla som ursprungligen görs med potatisar. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-17