Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Färsk chorizo med fettuccine och basilika

En färgsprakande pastarätt som inte går av för hackor! Med ingredienser som färsk spenatfettuccine, rödlök, röd paprika, färsk chorizo och pastasås med basilika blir detta till en riktig fest för smaklökarna! Det bästa av allt? Du gör den på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Stek korven i olivoljan i en stekpanna tills den får färg. Stek med lök och paprika tills löken blir mjuk. Blanda ner såsen och låt puttra några minuter. Plocka bladen av basilikan och vänd ner dem.
  4. Servera pastan med chorizon och såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon. I övrigt är rätten fri laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g färsk spenat fettuccine
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 300 g färsk chorizo
  • 1 tsk olivolja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 1/2 kruka färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3116 kJ / 746 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer