Ett härligt recept på mjuk påskkaka med mandel. Du gör kakan av smör, socker, ägg, mjöl, mjölk, hushållsarom av bittermandel, aprikos och mandelspån. Perfekt att servera till efterrätt med en klick grädde!
Ingredienser
8 bitar
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm bittermandelarom
1 burk aprikos (à 420 g)
1 påse mandelspån (à 50 g)
För alla
Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.3 av 5.
2626 personer har röstat
8 st
Kommentarer
Mycket god. Blev dock lite lurad av kommentarer om att kakan behövde bakas betydligt längre än vad det står i receptet. 33 minuter visade sig vara i längsta laget.
Bengt
2019-04-22
Tack Bengt och ni övriga som kommenterat tiden i ugnen. Vi har provbakat receptet igen och då var kakan klar efter 36 minuter. Alla ugnar är ju olika så man kan behöva anpassa tiden. Hoppas ni gillade kakan när den tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-03-25
Supergod.
Marie
2018-05-19
Jag gräddade min kaka i 60 min innan den blev färdiggräddad.
Kommentarer
Mycket god. Blev dock lite lurad av kommentarer om att kakan behövde bakas betydligt längre än vad det står i receptet. 33 minuter visade sig vara i längsta laget.
Bengt
2019-04-22Tack Bengt och ni övriga som kommenterat tiden i ugnen. Vi har provbakat receptet igen och då var kakan klar efter 36 minuter. Alla ugnar är ju olika så man kan behöva anpassa tiden. Hoppas ni gillade kakan när den tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-03-25Supergod.
Marie
2018-05-19Jag gräddade min kaka i 60 min innan den blev färdiggräddad.
Elisabeth
2018-04-01