Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Påskkaka med mandel

Ett härligt recept på mjuk påskkaka med mandel. Du gör kakan av smör, socker, ägg, mjöl, mjölk, hushållsarom av bittermandel, aprikos och mandelspån. Perfekt att servera till efterrätt med en klick grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 1 min.
  3. Tillsätt sockret. Vispa matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa kraftigt emellan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, mjölk och bittermandelarom och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
  5. Låt aprikoserna rinna av. Lägg dem med den kupade sidan uppåt i formen. Strö över mandeln. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen.
  6. Servera kakan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm bittermandelarom
  • 1 burk aprikos (à 420 g)
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?