Äggost med rårörda blåbär och grädde
Äggost, denna bohuslänska nationalrätt, försvarar sin plats på efterrättsbord och påskbord i vilken del av landet som helst. Ett fluffigt underverk av ägg, grädde och mjölk som smälter i munnen. Rårörda blåbär stöttar upp med syrlighet och minner om vidsträckta tallskogar.
Ingredienser
8 portioner
Äggost
1 l mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde
5 ägg
3 dl gräddfil
2 msk strösocker
Rårörda blåbär
250 g frysta blåbär
1/2 dl strösocker
Till servering
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria, låter som att den kokat. Den får absolut inte koka, bara ”resa sig” då blir den mjuk och len dock innebär det samtidigt att det blir mindre ostmassa. Lycka till!
Anne
2022-12-22Hur många grader kör ni den på och varför blir den inte len och fin utan lite mer hård och smulig eller hur jag ska förklara Vad gör man för fel 🙄🙄🙄
Maria
2022-10-18Blev helt perfekt, så underbart mjuk o len som en äggost skall vara. Björnbärssylt till är så gott.
Ann
2022-01-05