Äggost med rårörda blåbär och grädde

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
6
Äggost med rårörda blåbär och grädde

Äggost, denna bohuslänska nationalrätt, försvarar sin plats på efterrättsbord och påskbord i vilken del av landet som helst. Ett fluffigt underverk av ägg, grädde och mjölk som smälter i munnen. Rårörda blåbär stöttar upp med syrlighet och minner om vidsträckta tallskogar.

Äggost med rårörda blåbär och grädde

Ingredienser

8 portioner

Äggost

1 l mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde
5 ägg
3 dl gräddfil
2 msk strösocker

Rårörda blåbär

250 g frysta blåbär
1/2 dl strösocker

Till servering

vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Maria, låter som att den kokat. Den får absolut inte koka, bara ”resa sig” då blir den mjuk och len dock innebär det samtidigt att det blir mindre ostmassa. Lycka till!

Anne

2022-12-22

Hur många grader kör ni den på och varför blir den inte len och fin utan lite mer hård och smulig eller hur jag ska förklara Vad gör man för fel 🙄🙄🙄

Maria

2022-10-18

Blev helt perfekt, så underbart mjuk o len som en äggost skall vara. Björnbärssylt till är så gott.

Ann

2022-01-05

Testa liknande recept

Bakad gräddfil med rökt lax
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blåbärskladdkaka
Betyg 4.3 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddfilsmousse med blåbär och smul
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärspaj
Betyg 4 av 5.
96 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Finsk blåbärspaj
Betyg 4.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggost från Bohuslän
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga