UNDER 60 MIN | Medel

Popovers - Pannkaksbakelser

Popovers är små gulliga pannkaksbakelser som du bakar i muffinsformar och serverar med sylt, lönnsirap, lax, skinka – det som passar. En elegant amerikansk godbit som vi tar emot med öppna armar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Värm mjölken i en kastrull tills den är ljummen.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Vispa äggen luftiga och blanda med hälften av mjölken. Vispa sedan i mjölblandningen och resten av mjölken.
  5. Smörj muffinplåtsformarna med smöret och fyll nästan ända upp med smeten. 
  6. Grädda först mitt i ugnen 15 minuter och sänk sedan ugnstemperaturen till 200°C och grädda ytterligare ca 25 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  7. Till servering: Servera med sylt och färskost.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per pannkaka för 12 stycken.

Tips

Passar även bra att servera med kallrökt lax eller lufttorkad skinka.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 4 dl mjölk
  • ca 4 1/2 dl vetemjöl (4,5 dl motsvarar ca 270 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 ägg
  • smör (till muffinplåtsformarna)
Till servering
  • sylt
  • färskost

Näringsvärde
Per portion

Energi 650 kJ / 155 kCal