Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Omelett med tomat, skinka och parmesan

Omelett med tomat, skinka och parmesan är mättande och snabblagat. Spenat gör omeletten än mer smakrik. Låt ugnen göra jobbet genom att ställa in omelettblandningen där.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Knäck äggen i en bunke. Vispa ner mjölk, salt och svartpeppar. Häll blandningen i en smord ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen i 20-30 minuter, beroende på hur vid formen är.
  3. Skölj tomater och spenat. Låt spenaten rinna av ordentligt i ett durkslag och skär tomaterna i skivor. Strimla skinkan och hyvla parmesanosten med en osthyvel.
  4. Blanda tomater, spenat, skinka och parmesanost med olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg salladen på omeletten.

För alla

Glutenfri men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Ersätt parmesanosten med mjölkfritt ostalternativ och använd mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk matfett
  • 2 tomater
  • 70 g färsk spenat
  • 200 g rökt skinka
  • 50 g parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1850 kJ / 440 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden