Klämgrillsmacka med skinka och ärt- och basilikafärskost

2
1
Klämgrillsmacka med skinka och ärt- och basilikafärskost

Kurr i magen och kort om tid? Då är klämmackor en god idé! Till den här varianten gör du en krämig fyllning på gröna ärtor, färskost, dijonsenap och basilika. Addera skinka, grilla och vips – färdigt på ett kick! Servera gärna med ärtskott och tomater.

Skriv ut
Klämgrillsmacka med skinka och ärt- och basilikafärskost

Ingredienser

4 portioner
1 dl
små fina ärtor
1/2
kruka basilika
200 g
naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk
dijonsenap
-
salt
-
svartpeppar
8
grova formbrödsskivor
8
skivor källarrökt skinka

Till servering

ärtskott
körsbärstomater

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Therese

2020-06-12

Jättegod fredags mat, känns väldigt lyxigt om man piffar till det lite med ärtskott och cider till.

Näringsvärde per portion

Energi 1370 KJ / 327 kCal
Fett 17 g
Salt 3.78 g
Kolhydrater 28 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept