Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Klämgrillsmacka med skinka och ärt- och basilikafärskost

Kurr i magen och kort om tid? Då är klämmackor en god idé! Till den här varianten gör du en krämig fyllning på gröna ärtor, färskost, dijonsenap och basilika. Addera skinka, grilla och vips – färdigt på ett kick! Servera gärna med ärtskott och tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna. Mosa dem med en gaffel. Hacka basilikan.
  2. Blanda ärtor, basilika, färskost och senap. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Bred färskosten på alla brödskivor. Fördela skinkan på färskosten på hälften av brödskivorna. Lägg på resten av brödet med färskosten mot skinkan.
  4. Grilla mackorna i mackgrillen ca 3 minuter eller tills de får fin färg.
  5. Servera mackorna med ärtskott och tomater.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl små fina ärter
  • 1/2 kruka basilika
  • 200 g naturell färskost av cream cheese-typ
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 grova formbrödsskivor
  • 8 skivor källarrökt skinka
Till servering
  • ärtskott
  • körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1370 kJ / 327 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer