Klämgrillsmacka med skinka och ärt- och basilikafärskost
Kurr i magen och kort om tid? Då är klämmackor en god idé! Till den här varianten gör du en krämig fyllning på gröna ärtor, färskost, dijonsenap och basilika. Addera skinka, grilla och vips – färdigt på ett kick! Servera gärna med ärtskott och tomater.
Ingredienser
4 portioner
1 dl små fina ärtor
1/2 kruka basilika
200 g naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
8 grova formbrödsskivor
8 skivor källarrökt skinka
Till servering
ärtskott
körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1370 KJ / 327 kCal
Fett17 g
Salt3.78 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g
Kommentarer
Lyxigare än vanliga. Lite för mycket dijon för min smak.
Angelica
2021-12-31Jättegod fredags mat, känns väldigt lyxigt om man piffar till det lite med ärtskott och cider till.
Therese
2020-06-12