Potatisomelett med ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisomelett med ost

Potatisomelett med ost, en matig omelett på skivad potatis som du rätt kvickt svänger ihop till middagen. Till omeletten serverar du lite rökt skinka, som ger en härlig sälta, riven ost och strimlad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skala potatisen och skär den i tunna skivor, gärna på matberedarens skärskiva. Stek potatisen i flytande margarin under omrörning ca 10 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt purjon fräsa med ytterligare 3-4 min.
  3. Vispa samman äggen med vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten över potatis och purjo. Låt omeletten steka på medelstark värme ca 5 min tills den stelnat men har en krämig yta.
  4. Riv osten och strö den över omeletten. Servera potatisomeletten direkt ur pannan med den rökta skinkan. Bröd och strimlad sallad är gott att servera till.

För alla

Tål du inte mjölkprodukter kan osten ersättas med sojabaserad ost och omeletten stekas i mjölkfritt margarin.

Tips

Klipp gärna över rikligt med färska örter tex basilika, gräslök, persilja för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 1 1/2 msk flytande margarin
  • 2 späda purjolökar
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 g lagrad ost
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2191 kJ / 315 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden