Oliv- och paprikapizza

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Oliv- och paprikapizza

Ja, men varför inte laga pizza mitt i veckan? Tack vare den färdiga degen behöver du bara toppa med härliga grönsaker som paprika, svamp, rödlök, oliver och självklart lite riven ost. För extra krisp och fräschör äter du pizzan ihop med en råkostsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Oliv- och paprikapizza

Ingredienser

4 portioner
275 g  råkostsallad
2 msk  vitvinsvinäger
1 msk  rapsolja
1 1/2 tsk  salladskrydda
salt
peppar
1   rödlök
2 dl  svarta urkärnade oliver
2   paprikor
250 g  färska champinjoner
2   förp pizzakit (à 600 g)
150 g  riven växtbaserad ersättningsprodukt för ost

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda gärna pizzan med torkad oregano eller timjan. För mer smak, stek paprikan i lite olja, pressad vitlök, salt och peppar innan den läggs på pizzan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3221 KJ / 758 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater114 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med skinka och pizzasallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamppizza med paprikasallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarellapizza med champinjoner
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med salami och champinjoner
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarella- och salamipizza
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med kalkon och vitkål
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga