UNDER 45 MIN | Medel

Oliv- och paprikapizza

Ja, men varför inte laga pizza mitt i veckan? Tack vare den färdiga degen behöver du bara toppa med härliga grönsaker som paprika, svamp, rödlök, oliver och självklart lite riven ost. För extra krisp och fräschör äter du pizzan ihop med en råkostsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C (gärna varmluft).
  2. Blanda råkosten med vinäger, olja och salladskrydda. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skiva löken. Låt oliverna rinna av i en sil.
  4. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Ansa svampen och skär den i skivor.
  5. Rulla ut pizzadegarna på plåtar med bakplåtspapperet.
  6. Bred på tomatsåsen som följer med pizzaförpackningen. Fördela lök, oliver, paprika och champinjoner på degarna. Strö över osten.
  7. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 minuter, en plåt i taget (vid varmluft, grädda båda samtidigt).
  8. Servera pizzan med kålsallad.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda gärna pizzan med torkad oregano eller timjan. För mer smak, stek paprikan i lite olja, pressad vitlök, salt och peppar innan den läggs på pizzan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 275 g råkostsallad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 tsk salladskrydda
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 2 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 paprikor
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 förp familjepizzakit (à 1100 g)
  • 150 g riven växtbaserad ersättningsprodukt för ost

Näringsvärde
Per portion

Energi 3221 kJ / 758 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept