Oliv- och paprikapizza

2
0
Oliv- och paprikapizza

Ja, men varför inte laga pizza mitt i veckan? Tack vare den färdiga degen behöver du bara toppa med härliga grönsaker som paprika, svamp, rödlök, oliver och självklart lite riven ost. För extra krisp och fräschör äter du pizzan ihop med en råkostsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Oliv- och paprikapizza

Ingredienser

4 portioner
275 g
råkostsallad
2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
rapsolja
1 1/2 tsk
salladskrydda
-
salt
-
peppar
1
rödlök
2 dl
svarta urkärnade oliver
2
paprikor
250 g
färska champinjoner
2
förp pizzakit (à 600 g)
150 g
riven växtbaserad ersättningsprodukt för ost

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda gärna pizzan med torkad oregano eller timjan. För mer smak, stek paprikan i lite olja, pressad vitlök, salt och peppar innan den läggs på pizzan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3221 KJ / 758 kCal
Fett 23 g
Salt 5 g
Kolhydrater 114 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept