Oliv- och paprikapizza
Ja, men varför inte laga pizza mitt i veckan? Tack vare den färdiga degen behöver du bara toppa med härliga grönsaker som paprika, svamp, rödlök, oliver och självklart lite riven ost. För extra krisp och fräschör äter du pizzan ihop med en råkostsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
275 g råkostsallad
2 msk vitvinsvinäger
1 msk rapsolja
1 1/2 tsk salladskrydda
salt
peppar
1 rödlök
2 dl svarta urkärnade oliver
2 paprikor
250 g färska champinjoner
2 förp pizzakit (à 600 g)
150 g riven växtbaserad ersättningsprodukt för ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3221 KJ / 758 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater114 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer