Pizza med oreganofrikadeller och champinjonsallad
Toppa pizzan med en lite annorlunda topping – oreganofrikadeller på vegofärs! Ihop med rödlök och oliver blir detta en ny pizzafavorit, och vid sidan av serverar du en sallad gjord på sojabönor, champinjoner och lite syrlig rödvinsvinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 kruka oregano
1/2 förp formbar vegofärs av ärta (à 750 g)
150 g riven växtbaserad ost
2 krm chiliflakes
salt
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1/2 rödlök
1 förp pizzakit med tomatsås (à 600 g)
Sallad
380 g kokta sojabönor
1/2 rödlök
250 g champinjoner
1/2 förp kaskadsallad
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2942 KJ / 699 kCal
Fett31 g
Salt6 g
Kolhydrater70 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ärtfärsen gjorde sig mindre bra på pizzan. Veggoosten blev smetig.
Elin
2021-02-12superduperbra!!! Fick till och med en vän som är rejält skeptiskt till växtbaserat att smaka och han var imponerad. Matig pizza med goda smaker.
Victoria
2021-02-11Tycker denna pizza var jätte god! Kul med lite annorlunda topping!
Christina
2021-02-11