Pizza med oreganofrikadeller och champinjonsallad

19
8 Klimatsmart
Pizza med oreganofrikadeller och champinjonsallad

Toppa pizzan med en lite annorlunda topping – oreganofrikadeller på vegofärs! Ihop med rödlök och oliver blir detta en ny pizzafavorit, och vid sidan av serverar du en sallad gjord på sojabönor, champinjoner och lite syrlig rödvinsvinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021

Pizza med oreganofrikadeller och champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner
1/2
kruka oregano
1/2
förp formbar vegofärs av ärta (à 750 g)
150 g
riven växtbaserad ost
2 krm
chiliflakes
-
salt
140 g
oliver med pimiento
1/2
rödlök
1
förp pizzakit med tomatsås (à 600 g)

Sallad

380 g
kokta sojabönor
1/2
rödlök
250 g
champinjoner
2 tsk
rödvinsvinäger

Serveringsförslag

1/2
förp kaskadsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakittet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Stek svampen med vitlök i olja och lägg på pizzan.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Elin

2/12/2021

Ärtfärsen gjorde sig mindre bra på pizzan. Veggoosten blev smetig.

Victoria

2/11/2021

superduperbra!!! Fick till och med en vän som är rejält skeptiskt till växtbaserat att smaka och han var imponerad. Matig pizza med goda smaker.

Christina

2/11/2021

Tycker denna pizza var jätte god! Kul med lite annorlunda topping!

Näringsvärde per portion

Energi 2942 KJ / 699 kCal
Fett 31 g
Salt 6 g
Kolhydrater 70 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept