Svamppizza med paprikasallad

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Svamppizza med paprikasallad

Här kommer en matig variant på växtbaserad pizza! Självklart har du topping som tomatsås, svamp och veganskost, men du strör även lite vegofärs ovanpå för extra mättnad. Gör din egna pizzasallad gjord på paprika och rucola, och du har en riktig höjdare att servera på matbordet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Svamppizza med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
250 g  färska champinjoner
1/2   förp växtbaserad färs (à 850 g)
1 tsk  oregano
2 krm  svartpeppar
2   förp pizzakit (à 600 g)
1 1/2 dl  riven växtbaserad ost
2   röda paprikor
1/2 msk  rapsolja
1/2 msk  rödvinsvinäger
1/2 tsk  salladskrydda
65 g  rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3596 KJ / 851 kCal
Fett31 g
Salt5.6 g
Kolhydrater102 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sallad med grapefrukt och havreris
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad grapefrukt
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukostbowl med yoghurt och grapefrukt
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga