Svamppizza med paprikasallad

2
0
Svamppizza med paprikasallad

Här kommer en matig variant på växtbaserad pizza! Självklart har du topping som tomatsås, svamp och veganskost, men du strör även lite vegofärs ovanpå för extra mättnad. Gör din egna pizzasallad gjord på paprika och ruccola, och du har en riktig höjdare att servera på matbordet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Svamppizza med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
250 g
färska champinjoner
1/2
förp växtbaserad färs (à 850 g)
1 tsk
oregano
2 krm
svartpeppar
1
förp familjepizzakit (à 1100 g)
1 1/2 dl
riven växtbaserad ost
2
röda paprikor
1/2 msk
rapsolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
salladskrydda
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3596 KJ / 851 kCal
Fett 31 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 102 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept