Svamppizza med paprikasallad

Här kommer en matig variant på växtbaserad pizza! Självklart har du topping som tomatsås, svamp och veganskost, men du strör även lite vegofärs ovanpå för extra mättnad. Gör din egna pizzasallad gjord på paprika och rucola, och du har en riktig höjdare att servera på matbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Ingredienser
4 portioner
250 g färska champinjoner
1/2 förp växtbaserad färs (à 850 g)
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar
2 förp pizzakit (à 600 g)
1 1/2 dl riven växtbaserad ost
2 röda paprikor
1/2 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salladskrydda
65 g rucola
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3596 KJ / 851 kCal
Fett31 g
Salt5.6 g
Kolhydrater102 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer