UNDER 30 MIN | Medel

Svamppizza med paprikasallad

Här kommer en matig variant på växtbaserad pizza! Självklart har du topping som tomatsås, svamp och veganskost, men du strör även lite vegofärs ovanpå för extra mättnad. Gör din egna pizzasallad gjord på paprika och ruccola, och du har en riktig höjdare att servera på matbordet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, gärna varmluft.
  2. Ansa och skär champinjonerna i skivor.
  3. Blanda färsen med oregano och peppar.
  4. Rulla ut pizzorna med bakplåtspappret på var sin plåt och bred på tomatsåsen (som följer med pizzaförpackningen) och färsen.
  5. Strö champinjoner och ost på pizzorna.
  6. Sätt in plåtarna i ugnen ca 15 minuter (eller en i taget om du inte har varmluft).
  7. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Blanda strimlorna med olja, vinäger och salladskrydda.
  8. Servera pizzorna med paprikasallad och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färska champinjoner
  • 1/2 förp växtbaserad färs (à 850 g)
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 förp familjepizzakit (à 1100 g)
  • 1 1/2 dl riven växtbaserad ost
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salladskrydda
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 3596 kJ / 851 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept