Kalkon med ratatouille och oregano
En krämig, mustig ratatouille gjord på flertalet grönsaker och smaksatt med körsbärstomater på burk och oregano. Passar utmärkt ihop med kalkon som får stekas till perfekt innertemperatur i stekpannan. Äts tillsammans med matvete och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2023
Ingredienser
4 portioner
Ratatouille
1 zucchini (à ca 300 g)
1 röd paprika
1/2 rödlök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp körsbärstomater på burk (à 390 g)
1/2 dl rött matlagningsvin
1/2 dl chilisås
2 msk hackad färsk oregano
4 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
Kalkon eller kyckling
ca 450 g tunnskivad kalkonfilé
1/2 msk olja
1 tsk torkad timjan
Till servering
1 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1633 KJ / 397 kCal
Fett7 g
Salt2.9 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde endast ratatouille, bytte ut rödlök mot gullök. Väldigt lätt att laga och väldigt gott.
Linnéa
2022-05-25Kycklingen blev mör och fin. Krispiga grönsaker var gott. Lite för mycket tomat.
Yvonne
2021-05-18Jättegott! Slängde i lite morot i slutet, och toppade med cocktailtomater, väldigt uppskatta
Linnéa
2021-01-04