Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Oliv- och citronpasta med serranoskinka

En pasta fylld av medelhavssmaker som serranoskinka, gröna oliver, manchegoost och krispiga mandlar. Pastan piffas upp av den aromatiska syrligheten från citronskalet och den gröna spenaten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Grovhacka oliverna och riv skalet av citronen.
  3. Skär osten i skivor. 
  4. Låt pastan rinna av i ett durkslag och sätt kastrullen på plattan igen.
  5. Häll olivoljan i kastrullen och pressa i vitlöken och rör ner spenat och oliver. 
  6. Vänd ner pastan och krydda med citronskal, salt och peppar.
  7. Servera pastan med skinkan och osten. Toppa med mandlar.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj lämplig mjölkfri ostersättning.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 235 g gröna oliver
  • 1 citron
  • 150 g manchegoost
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 65 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 200 g serranoskinka (gärna jamon serrano)
  • 100 g saltrostade mandlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3338 kJ / 799 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer