Okonomiyaki med bukettblomkål
Okonomiyaki är en sorts japansk kålpannkaka eller omelett som traditionellt görs på vitkål men här har vi istället fyllt den med bukettblomkål och shiitake. Okonomiyakin är populär gatumat i Japan och passar perfekt som snabb lunchrätt där du enkelt kan variera fyllningen efter vad du har hemma.
Ingredienser
4 portioner
5 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
1/2 tsk salt
125 g salladslök
160 g blomkål (gärna bukettblomkål)
140 g bacon
150 g shiitakesvamp
1 tsk rapsolja
Asiatisk sås
2 msk HP-sås
2 msk ketchup
2 tsk japansk soja
Till servering
4 msk majonnäs
1 msk sesamfrön
salladslök
kryddkrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 502 kCal
Fett33 g
Salt2.77 g
Kolhydrater30 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så enkelt, gott och fräscht!!
Petra
2022-01-23