Okonomiyaki med bukettblomkål

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Okonomiyaki med bukettblomkål

Okonomiyaki är en sorts japansk kålpannkaka eller omelett som traditionellt görs på vitkål men här har vi istället fyllt den med bukettblomkål och shiitake. Okonomiyakin är populär gatumat i Japan och passar perfekt som snabb lunchrätt där du enkelt kan variera fyllningen efter vad du har hemma.

Okonomiyaki med bukettblomkål

Ingredienser

4 portioner
5   ägg
2 dl  vetemjöl
1 dl  vatten
1/2 tsk  salt
125 g  salladslök
160 g  blomkål (gärna bukettblomkål)
140 g  bacon
150 g  shiitakesvamp
1 tsk  rapsolja

Asiatisk sås

2 msk  HP-sås
2 msk  ketchup
2 tsk  japansk soja

Till servering

4 msk  majonnäs
1 msk  sesamfrön
salladslök
kryddkrasse

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Kontrollera innehållet i majonnäsen, annars fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Så enkelt, gott och fräscht!!

Petra

2022-01-23

Näringsvärde per portion

Energi2103 KJ / 502 kCal
Fett33 g
Salt2.77 g
Kolhydrater30 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramen med tofu och shiitake
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japansk fondue
Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampramen med shitake och ostronskivling
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga