Okonomiyaki med bukettblomkål
![Okonomiyaki med bukettblomkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183834/cf_259/okonomiyaki_med_bukettblomkal.jpg)
Okonomiyaki är en sorts japansk kålpannkaka eller omelett som traditionellt görs på vitkål men här har vi istället fyllt den med bukettblomkål och shiitake. Okonomiyakin är populär gatumat i Japan och passar perfekt som snabb lunchrätt där du enkelt kan variera fyllningen efter vad du har hemma.
![Okonomiyaki med bukettblomkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183834/cf_259/okonomiyaki_med_bukettblomkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
1/2 tsk salt
125 g salladslök
160 g blomkål (gärna bukettblomkål)
140 g bacon
150 g shiitakesvamp
1 tsk rapsolja
Asiatisk sås
2 msk HP-sås
2 msk ketchup
2 tsk japansk soja
Till servering
4 msk majonnäs
1 msk sesamfrön
salladslök
kryddkrasse
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Kontrollera innehållet i majonnäsen, annars fri från laktos och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i majonnäsen, annars fri från laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 502 kCal
Fett33 g
Salt2.77 g
Kolhydrater30 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så enkelt, gott och fräscht!!
Petra
2022-01-23