Okonomiyaki med bukettblomkål

4
0
Okonomiyaki med bukettblomkål

Okonomiyaki är en sorts japansk kålpannkaka eller omelett som traditionellt görs på vitkål men här har vi istället fyllt den med bukettblomkål och shiitake. Okonomiyakin är populär gatumat i Japan och passar perfekt som snabb lunchrätt där du enkelt kan variera fyllningen efter vad du har hemma.

Skriv ut
Okonomiyaki med bukettblomkål

Ingredienser

4 portioner
5
ägg
2 dl
vetemjöl
1 dl
vatten
1/2 tsk
salt
125 g
salladslök
160 g
blomkål (gärna bukettblomkål)
140 g
bacon
150 g
shiitakesvamp
1 tsk
rapsolja

Asiatisk sås

2 msk
HP-sås
2 msk
ketchup
2 tsk
japansk soja

Till servering

4 msk
majonnäs
1 msk
sesamfrön
-
salladslök
-
kryddkrasse

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Kontrollera innehållet i majonnäsen, annars fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 502 kCal
Fett 33 g
Salt 2.77 g
Kolhydrater 30 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept