Okonomiyaki i ugnsform med fetaost
I detta recept bjuder vi på okonomiyaki – en japansk, ugnsgräddad pannkaka som innehåller ett flertal smaskiga ingredienser. Vad sägs till exempel om sojabönor, lök, champinjoner och fetaost? Servera din gyllenbruna ugnspannkaka med fräscha grönsaker och krämig paprikadressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014
Ingredienser
4 portioner
Okonomiyaki
250 g frysta sojabönor
1 gul lök
150 g champinjoner
150 g fetaost
5 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
Grönsaker
1/2 blomkål
1/2 knippe rädisor
Paprikadressing
1/2 dl smetana
2 msk vatten
100 g grillad paprika
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater35.3 g
Protein23.5 g
Kommentarer
Nej, nej, nej! Detta är på sin höjd en ugnspannkaka och inte okonomiyaki, som Serafim skriver.
Oscar
2022-03-30Kul recept. Justerade och la tapenade som topping och trattkantareller ist för champinjoner. Det blev super.
Elisabeth
2021-12-01Jag håller helt med allt det som Serafim Dahl skriver!
Inger
2015-07-05