Japansk fondue

Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
4
Japansk fondue

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Japansk fondue

Ingredienser

6 portioner
1 litet blomkålshuvud (à 400 g)
3 msk olja
800 g utskuren biff
1 msk smör
300 g fast tofu
2 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
150 g färska salladsärtor
2 dl rostade cashewnötter
500 g kokta kalla risnudlar
6 äggulor
salt
peppar

Buljong

10 cm ingefära
2 l vatten
3/4 dl kalvbuljong
1 dl soja
1 msk mirin (alkoholfri sake)
1 1/2 krm salt

Sojapicklad shiitake

200 g shiitakesvampar eller champinjoner
1 dl japansk soja
4 msk risvinäger
1 dl socker
2 dl vatten

Morotskimchi

3 morötter
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 msk fisksås
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 msk strösocker
1 krm salt

Gör så här

Näringsberäkning per portion, inkl buljongen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Det låter gott. Ska prova som söndags middag

Rosa

2019-06-29

Bytte ut tofun mot stekt halloumi, tog oxfilé istället för biff, dessutom uteslöt vi äggen! Jättegott!

Jennifer

2018-03-14

Supergott, men jag kom aldrig underfund med vad äggulorna skulle användas till?

Martina

2016-01-12

Näringsvärde per portion

Energi3054 KJ / 730 kCal
Fett33 g
Salt9.96 g
Kolhydrater57 g
Protein47 g

Testa liknande recept

Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok med teriyaki och sesam
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger
Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga