Japansk fondue
Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 litet blomkålshuvud (à 400 g)
3 msk olja
800 g utskuren biff
1 msk smör
300 g fast tofu
2 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
150 g färska salladsärtor
2 dl rostade cashewnötter
500 g kokta kalla risnudlar
6 äggulor
salt
peppar
Buljong
10 cm ingefära
2 l vatten
3/4 dl kalvbuljong
1 dl soja
1 msk mirin (alkoholfri sake)
1 1/2 krm salt
Sojapicklad shiitake
200 g shiitakesvampar eller champinjoner
1 dl japansk soja
4 msk risvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
Morotskimchi
3 morötter
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 msk fisksås
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 msk strösocker
1 krm salt
Gör så här
Näringsberäkning per portion, inkl buljongen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3054 KJ / 730 kCal
Fett33 g
Salt9.96 g
Kolhydrater57 g
Protein47 g
Kommentarer
Det låter gott. Ska prova som söndags middag
Rosa
2019-06-29Bytte ut tofun mot stekt halloumi, tog oxfilé istället för biff, dessutom uteslöt vi äggen! Jättegott!
Jennifer
2018-03-14Supergott, men jag kom aldrig underfund med vad äggulorna skulle användas till?
Martina
2016-01-12