Vietnamesiska köttbullar i salladskorg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

En spännande kötträtt från Vietnam! Rulla nöt-eller fläskfärs till köttbullar, trä dem på spett och tillaga i ugnen en kort stund. Servera spetten i salladsblad, strö över granatäppelkärnor och ringla gärna över en skvätt vietnamesisk Nuoc cham sås!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, grillvärme.
  2. Blanda alla ingredienser utom sallad och granatäpple noga. Rulla köttbullar, ca 2–2 1/2 cm stora.
  3. Trä ev upp köttbullarna på spett. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ställ mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 15 minuter. Ta ut, låt svalna och ställ i kylen. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Förbered hit.
  4. Vid servering: ta fram köttbullarna så att de blir rumsvarma. Lossa bladen från salladshuvudena. Lägg några köttbullar eller ett spett i varje salladsblad, strö över granatäppelkärnor och ringla över lite av Nuoc cham dippsås.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 750 g nöt- eller fläskfärs
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 tsk socker
  • 1 äggvita
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 isbergssalladshuvuden
  • 1/2 granatäpple
  • ev träspett (ca 15 cm långa)
Lägg till i inköpslistan