Vietnamesiska köttbullar i salladskorg
En spännande kötträtt från Vietnam! Rulla nöt-eller fläskfärs till köttbullar, trä dem på spett och tillaga i ugnen en kort stund. Servera spetten i salladsblad, strö över granatäppelkärnor och ringla gärna över en skvätt vietnamesisk Nuoc cham sås!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
750 g nöt- eller fläskfärs
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk risvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 msk japansk soja
1/2 tsk socker
1 äggvita
1 msk sesamolja
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 isbergssalladshuvuden
1/2 granatäpple
träspett (ca 15 cm långa)
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God grund och blir fasta köttbullar, men behöver krydda ex koriander och chili
Lollo
2020-08-01Gör dem ganska små. Salta och syra lite extra så att det balanserar upp de söta smakerna. Då blir det bra! :d
Caroline
2012-12-29