Vietnamesiska köttbullar i salladskorg
En spännande kötträtt från Vietnam! Rulla nöt-eller fläskfärs till köttbullar, trä dem på spett och tillaga i ugnen en kort stund. Servera spetten i salladsblad, strö över granatäppelkärnor och ringla gärna över en skvätt vietnamesisk Nuoc cham sås!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
750 g nöt- eller fläskfärs
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk risvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 msk japansk soja
1/2 tsk socker
1 äggvita
1 msk sesamolja
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 isbergssalladshuvuden
1/2 granatäpple
träspett (ca 15 cm långa)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God grund och blir fasta köttbullar, men behöver krydda ex koriander och chili
Lollo
2020-08-01Gör dem ganska små. Salta och syra lite extra så att det balanserar upp de söta smakerna. Då blir det bra! :d
Caroline
2012-12-29