Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

En spännande kötträtt från Vietnam! Rulla nöt-eller fläskfärs till köttbullar, trä dem på spett och tillaga i ugnen en kort stund. Servera spetten i salladsblad, strö över granatäppelkärnor och ringla gärna över en skvätt vietnamesisk Nuoc cham sås!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

Ingredienser

6 portioner
750 g nöt- eller fläskfärs
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk risvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 msk japansk soja
1/2 tsk socker
1 äggvita
1 msk sesamolja
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 isbergssalladshuvuden
1/2 granatäpple
träspett (ca 15 cm långa)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

God grund och blir fasta köttbullar, men behöver krydda ex koriander och chili

Lollo

2020-08-01

Gör dem ganska små. Salta och syra lite extra så att det balanserar upp de söta smakerna. Då blir det bra! :d

Caroline

2012-12-29

Testa liknande recept

Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfiléspett med myntadipp
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bellini med granatäpple
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nyttig frukost och Powerdrink
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga