Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

3
2
Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

En spännande kötträtt från Vietnam! Rulla nöt-eller fläskfärs till köttbullar, trä dem på spett och tillaga i ugnen en kort stund. Servera spetten i salladsblad, strö över granatäppelkärnor och ringla gärna över en skvätt vietnamesisk Nuoc cham sås!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Vietnamesiska köttbullar i salladskorg

Ingredienser

6 portioner
750 g nöt- eller fläskfärs
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk risvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 msk japansk soja
1/2 tsk socker
1 äggvita
1 msk sesamolja
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 isbergssalladshuvuden
1/2 granatäpple
träspett (ca 15 cm långa)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lollo

2020-08-01

God grund och blir fasta köttbullar, men behöver krydda ex koriander och chili

Caroline

2012-12-29

Gör dem ganska små. Salta och syra lite extra så att det balanserar upp de söta smakerna. Då blir det bra! :d