Nuoc cham dippsås

Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Nuoc cham dippsås

En eldig dipp-sås från Vietnam, som med ingredienserna lime, vitlök och piri-piri ger en fräsch smak! Såsen går snabbt att laga och passar utmärkt att servera till vårrullar eller vietnamesiska köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Dippsåsen upphäld i en skål.

Ingredienser

6 portioner
1 1/4 dl hett vatten
3/4 dl socker
3/4 dl asiatisk fisksås
3/4 dl vitvinsvinäger
1 msk färskpressad limejuice
ca 3 - 4 små finhackade vitlöksklyftor
ca 2 - 3 små thaichilifrukter (piri piri, finhackade)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • väldigt söt!!!!!!

    Larissa

  • Väldigt god!

    Anders

  • På tok för söt! Hälften av sockret behövs (om ens det).

    Cecilia

  • Vad betyder 4/5 ?

    Anna kristina

    Tack Anna Kristina för din kommentar! Det var lite märkliga mått i receptet. Vi har nu uppdaterat det enligt hur receptkreatören i tidningen Buffé lagat det. Hoppas du gillar såsen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Vietnamesisk papayasallad
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Goi cuon – Sommarrullar med räkor
    Betyg 4.7 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt vit fisk med ingefära och dill
    Betyg 4.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tom yam goong
    Betyg 3.9 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamese egg salad
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad