Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter
Asiatiskt står på menyn ikväll, nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter. Denna rätt blir lätt en vegofavorit: färgsprakande krispiga grönsaker får sällskap av en syrlig och fräsch limedressing med karaktär av ingefära. Blanda allt med nudlarna och toppa med rostade nötter, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port risnudlar
Grönsaker
1 grön paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 knippe rädisor
200 g rättika
2 morötter
1 1/2 msk olja
Limedressing
1 lime
1/2 msk riven ingefära
2 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
1 1/2 msk olja
Nötter
70 g cashewnötter
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 434 kCal
Fett18 g
Salt3.2 g
Kolhydrater58 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket trevligt men lite för lite sås och för små portioner. Lade till en gul lök och tofu
Sofie
2021-11-02Lite blek I smaken. Mer sås hade nog behövts
Poul
2020-07-15Otroligt gott! Jag bytte ut rättika mot sockerärtor som jag delade i bitar och vände i mot slutet. Receptet räckte till 3personer.
Ninni
2020-06-22