Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

196
7 Klimatsmart
Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Asiatiskt står på menyn ikväll, nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter. Denna rätt blir lätt en vegofavorit: färgsprakande krispiga grönsaker får sällskap av en syrlig och fräsch limedressing med karaktär av ingefära. Blanda allt med nudlarna och toppa med rostade nötter, mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
4
port risnudlar

Grönsaker

1
grön paprika
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
knippe rädisor
200 g
rättika
2
morötter
1 1/2 msk
olja

Limedressing

1
lime
1/2 msk
riven ingefära
2 tsk
strösocker
1
vitlöksklyfta
2 msk
soja
1 1/2 msk
olja

Nötter

70 g
cashewnötter
-
salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

196

Kommentarer

Poul

7/15/2020

Lite blek I smaken. Mer sås hade nog behövts

Ninni

6/22/2020

Otroligt gott! Jag bytte ut rättika mot sockerärtor som jag delade i bitar och vände i mot slutet. Receptet räckte till 3personer.

Nina

5/17/2020

Gott! Men håller med tidigare kommentar om att det blir för lite smak med enkel sats sås. Nästa gång dubblar jag.

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 434 kCal
Fett 18 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept