Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

208
8
Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Asiatiskt står på menyn ikväll, nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter. Denna rätt blir lätt en vegofavorit: färgsprakande krispiga grönsaker får sällskap av en syrlig och fräsch limedressing med karaktär av ingefära. Blanda allt med nudlarna och toppa med rostade nötter, mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
4 port risnudlar

Grönsaker

1 grön paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 knippe rädisor
200 g rättika
2 morötter
1 1/2 msk olja

Limedressing

1 lime
1/2 msk riven ingefära
2 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
1 1/2 msk olja

Nötter

70 g cashewnötter
salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

208

Kommentarer

Sofie

2021-11-02

Mycket trevligt men lite för lite sås och för små portioner. Lade till en gul lök och tofu

Poul

2020-07-15

Lite blek I smaken. Mer sås hade nog behövts

Ninni

2020-06-22

Otroligt gott! Jag bytte ut rättika mot sockerärtor som jag delade i bitar och vände i mot slutet. Receptet räckte till 3personer.

Näringsvärde per portion

Energi 1813 KJ / 434 kCal
Fett 18 g
Salt 32 g
Kolhydrater 58 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden