Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax i paneng curry med cashewnötter

Bjud på en underbart smakrik panengcurrygryta med lax och salladsärtor. Den milda och aromatiska panengcurryn passar bra till både kyckling, fisk och skaldjur och gör sig utmärkt tillsammans med lax. Servera grytan med risnudlar och strö över knapriga cashewnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med saltat vatten till risnudlarna.
  2. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och salladsärtorna. 
  3. Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora kuber. Bryn laxkuberna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg ner grönsakerna i pannan och häll på grytbasen och låt sjuda några minuter.
  4. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär limen i klyftor.
  6. Grovhacka cashewnötterna. Strö hacket över laxpannan och servera med risnudlar och limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul paprika
  • 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
  • 300 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • 400 ml paneng curry grytbas
  • 2 port risnudlar
  • 1 lime
  • 50 g cashewnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4354 kJ / 1050 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept