Lax i paneng curry med cashewnötter

13
0
Lax i paneng curry med cashewnötter

Bjud på en underbart smakrik panengcurrygryta med lax och salladsärtor. Den milda och aromatiska panengcurryn passar bra till både kyckling, fisk och skaldjur och gör sig utmärkt tillsammans med lax. Servera grytan med risnudlar och strö över knapriga cashewnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Lax i paneng curry med cashewnötter

Ingredienser

2 portioner
1
gul paprika
1/2
förp salladsärtor (à 150 g)
300 g
laxfilé
1 tsk
olja
-
salt
400 ml
paneng curry grytbas
2
port risnudlar
1
lime
50 g
cashewnötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4354 KJ / 1050 kCal
Fett 61 g
Salt 3 g
Kolhydrater 80 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept