Lax i paneng curry med cashewnötter

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
0
Lax i paneng curry med cashewnötter

Bjud på en underbart smakrik panengcurrygryta med lax och salladsärtor. Den milda och aromatiska panengcurryn passar bra till både kyckling, fisk och skaldjur och gör sig utmärkt tillsammans med lax. Servera grytan med risnudlar och strö över knapriga cashewnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Lax i paneng curry med cashewnötter

Ingredienser

2 portioner
1   gul paprika
1/2   förp salladsärtor (à 150 g)
300 g  laxfilé
1 tsk  olja
salt
400 ml  paneng curry grytbas
2   port risnudlar
1   lime
50 g  cashewnötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4354 KJ / 1050 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nudelsoppa med färdiggrillad kyckling och sockerärtor
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok med kyckling och pak choi
Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med böngroddar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pad thai med färdig sås och böngroddar
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japansk fondue
Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med thaipesto
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga