Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Smakrik laxrätt med asiatiska inslag. Laxfilén får smak av sesamolja, rivet päron, vitlök och soja innan den halstras och serveras med glasnudlar och marinerad gurka samt rättika.

Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé
Laxmarinad
1/2 dl japansk soja
2 msk vitt vin
2 msk socker
1/2 rivet päron
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
Nudelsallad
2 msk sesamfrö
1 paket breda risnudlar
4 salladslökar
1/2 röd peppar
2 msk riven ingefära
2 msk neutral olja
1 msk risvinäger
1 tsk strösocker
Marinerad gurka
1/2 gurka
skal och pressad saft från 1 lime
2 tsk fisksås
1 tsk finhackad koriander
1/2 tsk strösocker
2 krm salt
Marinerad rättika
1/2 rättika
2 krm salt
1 tsk socker
1 msk risvinäger
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett29.1 g
Salt4.4 g
Kolhydrater68.7 g
Protein33.5 g
Kommentarer