Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
0
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Smakrik laxrätt med asiatiska inslag. Laxfilén får smak av sesamolja, rivet päron, vitlök och soja innan den halstras och serveras med glasnudlar och marinerad gurka samt rättika.

Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Ingredienser

4 portioner
600 g  laxfilé

Laxmarinad

1/2 dl  japansk soja
2 msk  vitt vin
2 msk  socker
1/2   rivet päron
2   krossade vitlöksklyftor
2 tsk  sesamolja

Nudelsallad

2 msk  sesamfrö
1   paket breda risnudlar
4   salladslökar
1/2   röd peppar
2 msk  riven ingefära
2 msk  neutral olja
1 msk  risvinäger
1 tsk  strösocker

Marinerad gurka

1/2   gurka
skal och pressad saft från 1   lime
2 tsk  fisksås
1 tsk  finhackad koriander
1/2 tsk  strösocker
2 krm  salt

Marinerad rättika

1/2   rättika
2 krm  salt
1 tsk  socker
1 msk  risvinäger

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fisksåsen.
I övrigt fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett29.1 g
Salt4.4 g
Kolhydrater68.7 g
Protein33.5 g

Testa liknande recept

Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön styrka
Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter
Betyg 3.4 av 5.
209 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga