Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

8
0
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Smakrik laxrätt med asiatiska inslag. Laxfilén får smak av sesamolja, rivet päron, vitlök och soja innan den halstras och serveras med glasnudlar och marinerad gurka samt rättika.

Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé

Laxmarinad

1/2 dl japansk soja
2 msk vitt vin
2 msk socker
1/2 rivet päron
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja

Nudelsallad

2 msk sesamfrö
1 paket breda risnudlar
4 salladslökar
1/2 röd peppar
2 msk riven ingefära
2 msk neutral olja
1 msk risvinäger
1 tsk strösocker

Marinerad gurka

1/2 gurka
skal och pressad saft från 1 lime
2 tsk fisksås
1 tsk finhackad koriander
1/2 tsk strösocker
2 krm salt

Marinerad rättika

1/2 rättika
2 krm salt
1 tsk socker
1 msk risvinäger

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fisksåsen.
I övrigt fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2865 KJ / 685 kCal
Fett 29.1 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 68.7 g
Protein 33.5 g
Läs mer om näringsvärden