Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad laxsashimi med risnudelsallad

Smakrik laxrätt med asiatiska inslag. Laxfilén får smak av sesamolja, rivet päron, vitlök och soja innan den halstras och serveras med glasnudlar och marinerad gurka samt rättika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman marinaderna till laxen, nudelsalladen, gurkan och rättikan i olika skålar.
  2. Lax: Marinera laxen minst 30 minuter.
  3. Nudelsallad: Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme tills de blir gyllenbruna.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Sila och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
  5. Finhacka salladslök och urkärnad chili. Skala och riv ingefäran. Blanda med nudlar och marinad.
  6. Marinerad gurka: Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur. Skär den i tunna skivor och blanda med marinaden.
  7. Marinerad rättika: Skala rättikan och hyvla så tunt som möjligt med en mandolin eller potatisskalare och blanda med marinaden.
  8. Lax: Skär laxen i bitar, ca 10x10 cm.
  9. Hetta upp en stekpanna så det ryker ordentligt. Stek laxen 20-30 sekunder på varje sida.
  10. Ta upp laxen och skiva i 1/2 cm tjocka skivor.
  11. Servera laxen tillsammans med nudlar, gurka och rättika. 

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fisksåsen.
I övrigt fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
Laxmarinad
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk socker
  • 1/2 rivet päron
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 tsk sesamolja
Nudelsallad
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 paket breda risnudlar
  • 4 salladslökar
  • 1/2 röd peppar
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
Marinerad gurka
  • 1/2 gurka
  • skal och pressad saft från 1 lime
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk finhackad koriander
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 krm salt
Marinerad rättika
  • 1/2 rättika
  • 2 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk risvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2865 kJ / 685 kCal