"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Betyg 4.5 av 5.131 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Visste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
4 msk neutral rapsolja
ca 1 1/2 tsk chiliflakes
ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar
1 msk råsocker
4 msk osötat jordnötssmör
4 msk japansk soja
ca 1 dl vatten
ca 270 g fast tofu
1 förp pak choi (à 250 g)
1 1/2 dl finhackade salta jordnötter
250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle)
2 salladslökar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • God rätt! Börjar alltid med att steka tofun för det tar tid att få den krispig. Lätt att veganisera med äggfri pasta.

    Anna

  • Brukar använda soja och ingefärsmarinerad tofu för denna rätt. Passar perfekt smakmässigt!

    Emma

  • Otroligt gott! Tog dubbla mängden sezchuanpeppar (rosta alltid sezchuanpeppar innan i het panna ett par minuter!!), lite mer olja än vad som står. Använde koreanska chiliflakes (gochugaru) i samma mängd, vart inte alls för starkt. Som många andra skriver så är det gott att toppa med koriander!

    Andreas

  • Ska man följa receptet är tofun det enda som är varmt när man serverar. Mycket mera ekonomiskt att använda vanlig torkad spagetti än färsk pasta. Jag önskar jag hade haft lime att friska upp smaken med.

    Helene

  • Okej, men kommer inte göra igen. Tröttnade på smaken efter ett par tuggor

    Sanna

  • Galet gott, men lite torrt. Dubbla jordnötssmöret och ta lite mer vatten så blir det såsigare och godare. Koriander, lime och salladslök sätter pricken över i!

    Gisela

  • Är det färsk ingefära eller pulver?

    Robin

    Hej Robin! Det är färsk ingefära som ska finhackas. 😊 Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Jättegott men lite väl starkt. Koriander och lime till hade nog varit pricken över i!

    Elin

  • Jag hade ingen pasta hemma, men det funkade bra med udonnudlar! ;)

    Thed

  • En favorit i vårt hushåll. Kör med färsk babyspenat till. Funkar utmärkt. //Helena

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 541 kCal
Fett38 g
Salt3.9 g
Kolhydrater28 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krispiga jordnötsbitar
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kung pao tofu
    Betyg 4.6 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
    Betyg 1.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig tofu bowl med nudlar och svamp
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig chiliolja
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad