UNDER 30 MIN | Enkel

Krispiga jordnötsbitar

I våra krispiga jordnötsbitar får de två favoriterna choklad och nötter sällskap av puffiga frukostflingor. Resultatet blir härliga munsbitar som passar perfekt på julens gottebord.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Smält jordnötssmöret i en vid kastrull och rör ner flingorna. Ringla på chokladen och lägg smeten i en plastfolieklädd avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 20 st). Packa ihop smeten och låt stelna i kylen.
  3. Skär kakan i kuber och servera. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 50 g mörk bakchoklad
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
  • 5 dl Rice Krispies (flingor)

Näringsvärde
Per portion

Energi 321 kJ / 77 kCal