Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås

Fräscha isbergsrullar fyllda med krispiga grönsaker, tunna risnudlar och rosa räkor doppas i en vietnamesisk dippsås med chili, lime och mynta. Dippsåsen nuoc cham ger den typiska smaken åt de här färgglada rullarna och är även förträfflig till andra asiatiska rätter som nudelsallad eller vårrullar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola dem kalla. Låt räkorna rinna av väl.
  2. Skala och strimla moroten fint i ca 5 cm långa strimlor. Dela, kärna ur och skär gurkan i ca 5 cm långa stavar. Skär gräslöken i ca 5 cm långa strån. Lossa salladsbladen försiktigt från varandra.
  3. Fördela nudlar, grönsaker och räkor i salladsbladen. Rulla ihop bladen med fyllningen i så att det går att dippa dem.
  4. Dippsås: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finstrimla chilin.
  5. Blanda vitlök, chili, vinäger, fisksås, limesaft och råsocker tills sockret löst sig. Lägg i myntabladen.
  6. Servera salladsrullarna med dippsåsen.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 port risnudlar
  • 170 g avrunna räkor i lake
  • 1 morot
  • 1/2 gurka
  • 1 kruka gräslök
  • 1 litet isbergssalladshuvud
Dippsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 2 tsk råsocker
  • 1/2 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 892 kJ / 214 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer