Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås
Fräscha isbergsrullar fyllda med krispiga grönsaker, tunna risnudlar och rosa räkor doppas i en vietnamesisk dippsås med chili, lime och mynta. Dippsåsen nuoc cham ger den typiska smaken åt de här färgglada rullarna och är även förträfflig till andra asiatiska rätter som nudelsallad eller vårrullar.
Ingredienser
4 portioner
2 port risnudlar
170 g avrunna räkor i lake
1 morot
1/2 gurka
1 kruka gräslök
1 litet isbergssalladshuvud
Dippsås
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 msk äppelcidervinäger
2 msk fisksås
2 msk färskpressad limesaft
2 tsk råsocker
1/2 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi892 KJ / 214 kCal
Fett0.9 g
Kolhydrater35.8 g
Protein13.4 g
Kommentar
<3
Minna
2021-09-02