Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås

Fräscha isbergsrullar fyllda med krispiga grönsaker, tunna risnudlar och rosa räkor doppas i en vietnamesisk dippsås med chili, lime och mynta. Dippsåsen nuoc cham ger den typiska smaken åt de här färgglada rullarna och är även förträfflig till andra asiatiska rätter som nudelsallad eller vårrullar.

Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås

Ingredienser

4 portioner
2   port risnudlar
170 g  avrunna räkor i lake
1   morot
1/2   gurka
1   kruka gräslök
1   litet isbergssalladshuvud

Dippsås

1   vitlöksklyfta
1/2   röd chili
1 msk  äppelcidervinäger
2 msk  fisksås
2 msk  färskpressad limesaft
2 tsk  råsocker
1/2   kruka mynta

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

<3

Minna

2021-09-02

Näringsvärde per portion

Energi892 KJ / 214 kCal
Fett0.9 g
Kolhydrater35.8 g
Protein13.4 g

Testa liknande recept

Vietnamesisk pho med biff
Betyg 4.3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nouc cham
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk nudelwrap i sallad
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsallad med jordnötter, mynta och strimlat ägg
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med fläskfärs, picklad morot och nuoc cham-dressing
Betyg 4.9 av 5.
45 personer har röstat
Under 60 min att tillaga