UNDER 45 MIN | Medel

Nudelwok med pak choi och söt soja

Låt dig förälskas i dessa smaker från Asien. Ingefäran är det som slår igenom mest, men det vägs upp fint av den röda pepparen, och de härliga grönsakerna. För att få till en härligt salt sötma så använder du ketjap manis, som ringlas ovanpå rätten. Hoppas de ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär pak choien i tjocka strimlor och ansa bönorna.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran fint.
  4. Fräs pak choien och bönorna i omgångar i oljan i en stekpanna.
  5. Häll av bambuskotten. Lägg tillbaka all pak choi och bönor i stekpanna och vänd ner bambuskotten. Fräs någon minut.
  6. Blanda ner chili, nudlar och ingefära. Låt fräsa någon minut och ringla över ketjap manis.  
  7. Ansa och skiva salladslöken. Skär limen i klyftor.
  8. Servera nudelwoken med salladslök och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

Servera gärna woken med lite sesamfrö.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar (gärna fullkorn)
  • 250 g pak choi
  • 150 g haricots verts
  • 1 röd spansk peppar (chili)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 förp bambuskott (à 227 g)
  • 1 förp ketjap manis (à 125 ml)
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 lime

Näringsvärde
Per portion

Energi 1832 kJ / 438 kCal