Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskwok med söt chili, grönsaker och ris

Denna ljuva fläskwok med söt chili och grönsaker är helt underbar och med sin korta tillagningstid lämpar den sig dessutom utmärkt de dagar du har ont om tid. Gör bara en härlig röra av kött, grönsaker samt god sås som bjuds till det nykokta riset.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skär lök i skivor. Fräs lök och wokgrönsaker i matfettet 6-8 minuter i en stekpanna. Lägg fräset åt sidan i en bunke.
  3. Skär bort svålen på sidfläsket och skär den i 2 cm stora bitar. Stek sidfläsket i stekpannan.
  4. Tillsätt grönsakerna och sweet chilisås till fläsket. Rör om och låt allt bli varmt. Servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris, gärna basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 400 g skivat färskt sidfläsk
  • 1 1/2 dl sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan