Fläskwok med söt chili, grönsaker och ris
Denna ljuva fläskwok med söt chili och grönsaker är helt underbar och med sin korta tillagningstid lämpar den sig dessutom utmärkt de dagar du har ont om tid. Gör bara en härlig röra av kött, grönsaker samt god sås som bjuds till det nykokta riset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris, gärna basmatiris
1 gul lök
1 påse frysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 msk smör eller margarin
ca 400 g skivat färskt sidfläsk
1 1/2 dl sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med om att det saknas ananas i denna rätten! Annars en god rätt som kan varieras efter smak och vilket protein man har hemma.
Rebecca
2024-02-13Ett bra grundrecept för wok som inbjuder till egen variation. Jag använde strimlade fläskgrytbitar och bytte sweet chilisåsen mot en soyasås: kinesisk soya, lite sesamolja och oystersås. Använde nudlar istället för ris. Mycket uppskattat och gott.
Angela
2011-02-17Kryddade fläsket under stekning med soja och serverade rätten uppdelad, fläsket, grönsaker, ris och sweet chilisås för sig. Det blev mycket gott och lyckat eftersom alla kunde anpassa rätten efter tycke och smak. Saknade dock ananasbitar - fattades något fruktigt.
Karin
2011-02-05