Nudelwok med fläskkarré och whiskyglaze

Den här nudelpytten är lite som en pyttipanna. Tänk koka soppa på en spik – det vill säga ta vad du har hemma i grönsaksväg. Fläskkarrén får smak av en glaze med whisky i, och köttet passar lika bra att lägga på grillen. Knäck gärna i ett ägg eller två mot slutet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 vitkålshuvud (à ca 400 g)
1/2 purjolök
1 gul paprika
2 morötter
450 g fläskkarré
2 msk rapsolja
250 g kokta äggnudlar
salt
svartpeppar
färsk koriander till garnering
Whiskyglaze
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1 1/2 tsk malen spiskummin
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk whisky
Gör så här
00:10:00
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2223 KJ / 531 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer