Nudelwok med ägg och cashewnötter

7
4 Klimatsmart
Nudelwok med ägg och cashewnötter

Här kommer en rätt, fullproppad med härlig smak och fantastiska färger! Stek ihop en omelett smaksatt av soja, strimla upp den och lägg åt sidan. Paprika, salladslök och sojabönor steks lätt i pannan, och kryddas med sweet chili, salt och peppar. Dessa grönsaker blandas sedan ihop med kokta nudlar, och rätten toppas till slut med omeletten, cashewnötter och syrlig lime!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019

Nudelwok med ägg och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
1 1/2 msk
japansk soja
2 msk
olja
4
port äggnudlar
1
gul paprika
1
röd paprika
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
sojabönor
2 msk
sweet chili
-
salt
-
peppar
70 g
cashewnötter
1
lime

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Stek nötterna i lite olja och tillsätt lite soja på slutet och vänd runt.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Maria

2020-11-12

Omeletten var ett trevligt inslag men ganska smaklöst i övrigt.

Cecilia

2020-07-06

Snabbt och gott, bra idé att göra omeletten på soja. Vi hade i lite med sweetchili.

Linda

2019-06-17

Jag pressade i en vitlöksklyfta också. Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2611 KJ / 624 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept