Nudelwok med ägg och cashewnötter
Här kommer en rätt, fullproppad med härlig smak och fantastiska färger! Stek ihop en omelett smaksatt av soja, strimla upp den och lägg åt sidan. Paprika, salladslök och sojabönor steks lätt i pannan, och kryddas med sweet chili, salt och peppar. Dessa grönsaker blandas sedan ihop med kokta nudlar, och rätten toppas till slut med omeletten, cashewnötter och syrlig lime!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 1/2 msk japansk soja
2 msk olja
4 port äggnudlar
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g sojabönor
2 msk sweet chili
salt
peppar
70 g cashewnötter
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2611 KJ / 624 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Omeletten var ett trevligt inslag men ganska smaklöst i övrigt.
Maria
2020-11-12Snabbt och gott, bra idé att göra omeletten på soja. Vi hade i lite med sweetchili.
Cecilia
2020-07-06Jag pressade i en vitlöksklyfta också. Jättegott
Linda
2019-06-17