Biffrullader med ingefära- och chili samt ljummen nudelsallad
Testa att laga till smarriga biffrullader med ingefära och chili. Servera sedan biffrulladerna med en ljummen nudelsallad och en brödbit vid sidan av. Enkelt och utsökt gott!
Ingredienser
4 portioner
Biffrullader
500 g utskuren biff i bit
1 morot skalad och skuren i strimlor
2 dl fint strimlad purjolök
2 msk finhackad ingefära
1 msk finhackad chili
2 msk olja
salt
Nudelsallad
300 g äggnudlar
1 dl japansk soja
4 msk sweet chili
2 msk sesamolja
1 msk finhackad vitlök
3 dl champinjoner i skivor
2 dl finskuren purjolök
2 dl slantade morötter
1 msk finhackad chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag tillagade den här rätten idag och följde receptet till punkt och pricka, men det stod ju inte vilken typ av soja man skulle använda så jag tog Kinesisk till nudelsalladen. Med facit i hand så skulle jag ha tagit Japansk soja då det var alldeles för mycket med 1 dl soja till den här rätten. Så jag rekommenderar 0,5 dl japansk soja istället. Köttet var supergott med den goda smaken från ingefäran och chilin.
Eva-lena
2011-08-07