UNDER 30 MIN | Medel

Nudelsallad med räkor och chilimajo

Här kommer ett recept med influenser från Asien. En nudelsallad gjord på risnudlar och smaksatt med räkor. Här adderas även salladslök, morot och gurka för lite extra krispighet. Toppa rätten med koriander och chilimajonnäs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlar och morötter.
  2. Låt räkorna rinna av i en sil.
  3. Ansa och skiva salladslöken tunt. Dela gurkan på längden och skär i tunna skivor. 
  4. Ansa och skiva morötterna. Koka dem ca 3 minuter innan nudlarna läggs i vattnet. Koka vidare enligt anvisningen på nudelförpackningen.
  5. Grovhacka koriandern.
  6. Blanda koriandern med nudlar, räkor och salladslök. Pressa över saft från limen. Servera med chilimajon.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa gärna med lite saltade nötter eller sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp räkor i lake (à 410 g)
  • 2 salladslökar
  • 1/2 gurka
  • 150 g snackmorot
  • 2 port risnudlar
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 dl kyld sås (gärna soja- & chilimajo)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2652 kJ / 636 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept