Nudelsallad med nötter
Denna nudelsallad förbereder du dagen innan för att alla smaker ska hinna sätta sig riktigt fint. Salladen med nudlar, morötter och paprikor smaksätts med en dressing på bland annat honung, lime och vitlök med ett uns sambal oelek för stingets skull.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
10 portioner
250 g äggnudlar
1 purjolök
2 morötter
2 röda paprikor
2 romansallad
Dressing
4 msk olja
1 dl hackade jordnötter
1 msk honung
3 msk lime- eller lime
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
Garnering
1/2 dl jordnötter eller rostade sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi714 KJ / 171 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En jättegod nudelsallad som jag serverade tillsammans med Grillade fläskmedaljonger med salami och salvia. Räckte gott och väl till 4 personer. Fräsch, matig sallad att servera till grillköttet i sommar.
Helene
2009-06-15