Nudelsallad med nötter

21
1
Nudelsallad med nötter

Denna nudelsallad förbereder du dagen innan för att alla smaker ska hinna sätta sig riktigt fint. Salladen med nudlar, morötter och paprikor smaksätts med en dressing på bland annat honung, lime och vitlök med ett uns sambal oelek för stingets skull.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Nudelsallad med nötter

Ingredienser

10 portioner
250 g äggnudlar
1 purjolök
2 morötter
2 röda paprikor
2 romansallad

Dressing

4 msk olja
1 dl hackade jordnötter
1 msk honung
3 msk lime- eller lime
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt

Garnering

1/2 dl jordnötter eller rostade sojabönor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Tips

Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Helene

2009-06-15

En jättegod nudelsallad som jag serverade tillsammans med Grillade fläskmedaljonger med salami och salvia. Räckte gott och väl till 4 personer. Fräsch, matig sallad att servera till grillköttet i sommar.

Näringsvärde per portion

Energi 714 KJ / 171 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 12 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden