Tempeh är gjort på fermenterade kikärtor eller bönor. Här steker vi den krispig och smaksätter med soja och honung och låter den ta plats i ett magiskt recept på nudlar med jordnötssås. Servera rätten med en frisk gurksallad.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2020
Kontrollera noga innehållet i tempehn.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramen- och äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ramen- och äggnudlar mot ris eller glasnudlar.
Kommentarer
Jonas
1/13/2021Väldigt gott, en explosion i munnen. Vi gillar het mat så denna rätt passade oss bra. Tveksam till storleken på portion, gjorde åtta portioner och vi fick nett och jämnt ihop varsin matlåda efter att ha varit två som åt middag.
Hanna
1/6/2021Jag hittade inte Tempeh utan använda mig istället av marinerad tofu. Det blev jättegott ändå! Har nu delat receptet till alla mina vänner 😊
Hanna
1/4/2021Gott, men för starkt för mig och min 8-åring. Hälften chilli hade räckt gott och väl. Svårt att hitta tempeh också, tyvärr...