Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh

45
10
Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh

Tempeh är gjort på fermenterade kikärtor eller bönor. Här steker vi den krispig och smaksätter med soja och honung och låter den ta plats i ett magiskt recept på nudlar med jordnötssås. Servera rätten med en frisk gurksallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh

Ingredienser

4 portioner

Jordnötssås

2 msk
neutral olja
1 1/2 tsk
chiliflakes
2
rivna vitlöksklyftor
1 msk
råsocker
4 msk
osötat jordnötssmör
2 msk
japansk soja
1 msk
riven ingefära
ca 1 1/2 dl
vatten

Gurksallad

1/2
gurka
ca 1 krm
salt
2 msk
färskpressad limejuice
1
förp tempeh naturell kikärta (à 125 g)
2 msk
neutral rapsolja
2 msk
japansk soja
1 msk
honung
250 g
ramen- eller äggnudlar

Till servering

1 1/2 dl
finhackade salta jordnötter
-
färsk koriander
-
skivad chili

För alla

Kontrollera noga innehållet i tempehn.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramen- och äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ramen- och äggnudlar mot ris eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Helena

2021-05-04

Tog typ hälften av chiliflakes o det blev lagom för oss. Lagom portioner. Gott.

Jonas

2021-01-13

Väldigt gott, en explosion i munnen. Vi gillar het mat så denna rätt passade oss bra. Tveksam till storleken på portion, gjorde åtta portioner och vi fick nett och jämnt ihop varsin matlåda efter att ha varit två som åt middag.

Hanna

2021-01-06

Jag hittade inte Tempeh utan använda mig istället av marinerad tofu. Det blev jättegott ändå! Har nu delat receptet till alla mina vänner 😊

Testa liknande recept