Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh
Tempeh är gjort på fermenterade kikärtor eller bönor. Här steker vi den krispig och smaksätter med soja och honung och låter den ta plats i ett magiskt recept på nudlar med jordnötssås. Servera rätten med en frisk gurksallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
Jordnötssås
2 msk neutral olja
1 1/2 tsk chiliflakes
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk råsocker
4 msk osötat jordnötssmör
2 msk japansk soja
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 dl vatten
Gurksallad
1/2 gurka
ca 1 krm salt
2 msk färskpressad limejuice
1 förp tempeh naturell kikärta (à 125 g)
2 msk neutral rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk honung
250 g ramen- eller äggnudlar
Till servering
1 1/2 dl finhackade salta jordnötter
färsk koriander
skivad chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2809.6 KJ / 671.5 kCal
Fett39.5 g
Salt3.7 g
Kolhydrater52 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev väldigt gott! Lagom mycket chili. Jag wokade lite paprika, morötter och böngroddar och lade till, för att få en lite mer komplett rätt. Räckte till både middag och matlådor för 2 personer.
Erika
2022-10-19Jag är splittrad. Nudlarna i sig var väl goda, även om jag håller med om att mängden chiliflakes var lite väl tilltagen. Gurksalladen passade jättebra till och gav en nödvändig syra till något som annars var lite för ”tungt”. Men jag har lite svårt att se det här som en komplett rätt. Det var liksom nudlar med jordnötssås och lite tillbehör till. Jag hade nog velat ha någon mer till. Jag kan inte sätta fingret på vad.
Nina
2022-05-26En av femton Festis. I luv it. 🤪
Emma
2022-05-25