Kyckling med wokade grönsaker
Ett underbart och snabblagat recept på kyckling med wokade grönsaker inspirerat från det asiatiska köket. Du gör nudelwoken av bland annat äggnudlar, broccoli, kyckling, paprika, ingefära, sweet chilisås och jordnötter. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
500 g fryst broccoli
400 g fryst kycklingfilé
2 rödlökar
2 paprikor
6 cm ingefära
2 msk rapsolja
2 msk sweet chilisås
4/5 dl japansk soja
1 dl hackade, saltade jordnötter
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför skriver ni inte bara 4msk soja? Jag hällde precis i 4dl soja och de må jag säga inte var så gott.
Louise
2024-03-17Skall det verkligen vara 4/5 dl japansk soya?
Bo
2023-05-25Tack Bo för din fråga! Ja i detta recept har vi använt 3/4 dl soja. Viktigt att välja just japansk soja eftersom den inte är riktigt lika salt som kinesisk. Men alla gillar ju alla olika mycket salt så mitt tips är att börja med hälften och fyll på efter smak. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-25Använde en påse 500 g frysta wokgrönsaker, så gick det riktigt snabbt. Bra fredagsrätt!
Kerstin
2022-01-07