Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling med wokade grönsaker

Ett underbart och snabblagat recept på kyckling med wokade grönsaker inspirerat från det asiatiska köket. Du gör nudelwoken av bland annat äggnudlar, broccoli, kyckling, paprika, ingefära, sweet chilisås och jordnötter. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tina fryst broccoli. Tina fryst kycklingfilé och skär i bitar.
  3. Skala, halvera och strimla rödlökar. Dela, kärna ur och skär paprikor i 1-2 cm stora bitar. Skala ingefära och skär den i mycket tunna strimlor.
  4. Woka/stek kycklingen i rapsolja under omrörning ca 5 minuter. Lyft ut kycklingen. Fortsätt att woka/steka broccoli, lök och paprika 3-5 minuter. Blanda i kycklingen och ingefärsstrimlorna och fräs ca 1 minut.
  5. Blanda sweet chilisås med japansk soja. Häll över och blanda runt.
  6. Strö över hackade salta jordnötter och hackad koriander. Servera med äggnudlarna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller specialpasta fri från gluten.
Gör äggfri: välj nudlar eller pasta fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 500 g fryst broccoli
  • 400 g fryst kycklingfilé
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 6 cm ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0,8 dl japansk soja
  • 1 dl hackade, saltade jordnötter
  • 1/2 kruka hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer