Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

En matig och välsmakande sallad med äggnudlar, gröna sojabönor och mör fläskkarré bakad med vitlök, ingefära och citrongräs. Jordnötter, färsk koriander och en dressing på japansk soja och risvinäger förstärker den asiatiska kryddningen. Mumsigt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Nudelsallad med ingefärsbakad fläskkarré

Ingredienser

4 portioner

Dressing

3 msk kallpressad rapsolja
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 msk finriven ingefära
2 tsk honung

Nudelsallad

200 g nudlar (ägg- eller risnudlar)
ca 400 g ingefärsbakad fläskkarré (se länk under steg 3)
1 romansallad
250 g frysta, tinade sojabönor
2 dl hackad koriander
1 dl rostade grovhackade jordnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergod, ingäfärsbakafläskkarren blev överanskande god. Till och med 15-åringen tycket att nudelsalladen var över hans förväntningar.

    Catarina

Näringsvärde per portion

Energi2977 KJ / 7040 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad fläskkarrésallad
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pork teriyaki med pak choi
    Betyg 3 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatiska grillspett på fläskkött
    Betyg 4.8 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad