Nötpanerad kycklingschnitzel med sardellkräm

Har du testat nötpanerat någon gång? Det är verkligen en riktig höjdare. Att krossade valnötter panerar kycklingen tillsammans med panko ger den där extra krispigheten som vi alla gillar. Den salta och syrliga sardellkrämen blir det perfekta tillbehöret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
Kyckling
650 g minutfilé av kyckling
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl valnötter
2 dl panko eller ströbröd
2 msk olja
Sardellkräm
5 sardeller
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
1/2 citron
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:15:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3230 KJ / 769 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God panering och smakfull sardellkräm!
Ingela
2023-05-03