Nötpanerad kycklingschnitzel med sardellkräm

3
0
Nötpanerad kycklingschnitzel med sardellkräm

Har du testat nötpanerat någon gång? Det är verkligen en riktig höjdare. Att krossade valnötter panerar kycklingen tillsammans med panko ger den där extra krispigheten som vi alla gillar. Den salta och syrliga sardellkrämen blir det perfekta tillbehöret.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Nötpanerad kycklingschnitzel med sardellkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
sommarpotatis

Kyckling

650 g
minutfilé av kyckling
-
salt
-
peppar
1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
1/2 dl
valnötter
2 dl
panko eller ströbröd
2 msk
olja

Sardellkräm

5
sardeller
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl
smetana
1/2
citron
150 g
haricots verts (bönor)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3230 KJ / 769 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept