Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nötkorv à la Stroganoff med curryris

Nötkorv à la Stroganoff med curryris, en klassisk rätt som fått en något modernare tappning. Lök, curry och ris får fräsa några minuter innan vatten hälls på för att koka. Därefter steks korv och paprika innan det blandas med vitlökssåsen. Servera sedan stroganoffen tillsammans med ris och ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Curryris: Skala och hacka löken.
  2. Häll olja i en kastrull och värm den på medelvärme. Rör ner curryn och därefter löken och riset låt det fräsa under omrörning någon minut. Häll på den mängd vatten som det står på risförpackningen och koka riset under lock enligt tiden som står på förpackningen.
  3. Stroganoff: Skär korven i bitar, gärna på snedden. Dela paprikan på längden, kärna ur den och skär den i bitar.
  4. Häll oljan i en stekpanna eller gryta och värm upp den på medelvärme. Lägg i korven och paprikan, stek det under omrörning ca 5 minuter.  Blanda ner pastasåsen och låt det blir varmt.
  5. Till servering: Servera korven med curryriset och ruccolan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Curryris
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 4 port ris
Stroganoff
  • 2 förp nötkorv anchochili/citron (à 240 g)
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås vitlök
Till servering
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2291 kJ / 544 kCal