Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bästa korv Stroganoffen

Oj så gott! Klassikern korvstroganoff som vi här väljer att tillaga med pastasås (smaksatt med basilika) och vispgrädde, ger ett både välsmakande och härligt krämigt middagsrecept! Till den matiga stroganoffen serveras nykokt ris och krispig broccoli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  2. Skär korven i centimeterstora bitar.
  3. Stek korven i oljan i en kastrull på medelvärme tills korven blir gyllenbrun. Rör då och då. Blanda ner pastasåsen och grädden och sänk värmen på plattan. Krydda med salt och peppar, rör om och låt det småkoka ca 5 minuter.
  4. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Plocka eller skär broccolin i mindre buketter. Skala stammen och skiva den. Lägg ner all broccoli i det kokande vattnet och låt koka ca 4 minuter.
  5. Servera Stroganoffen med ris och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Smaksätt gärna korv Stroganoffen med cayennepeppar och lite oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g grillkorv
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3320 kJ / 794 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer