Nötig tosca i långpanna

30
3
Nötig tosca i långpanna

Att baka mjuk kaka i långpanna är tacksamt och blir till fina rutor när man skär den. Toppa den här klassiska sockerkakan med ett segsött och knaprigt täcke med såväl salta jordnötter som grovhackade valnötter. Servera gärna med en kula krämig glass.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Nötig tosca i långpanna

Ingredienser

Ger ca 30 bitar
150 g smör
6 ägg
6 dl socker
7 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Toscasmet

200 g smör
2 dl socker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl mjölk
3 dl salta jordnötter
2 dl grovhackade valnötter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Gunilla

2021-10-10

Jag mi skade lite på vissa ingredienser.Nöjde mig med4 ägg ochbrukar ha 0,5 dl socker per ägg,dvs 2 dl socker, som räcktebra Kakorna blev jättegoda.Även till glacyren minskade jag lite på sockret.I brist på ma del/nötter tog jsesamfrö och rostade, salta solroskärnor till glacyren.Tog vad jag hade detblevknäckigt o gott.

Marie

2019-03-12

Inte god.. torr... inget jag gör igen.

Kristina

2014-07-07

Toppengod!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1307 KJ / 312 kCal
Fett 16 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 36 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Banana bread
Cookie-kladdkaka
Banankaka
Grundrecept våffelsmet
Citronmuffins
Chokladmuffins