Nötig tosca i långpanna
Att baka mjuk kaka i långpanna är tacksamt och blir till fina rutor när man skär den. Toppa den här klassiska sockerkakan med ett segsött och knaprigt täcke med såväl salta jordnötter som grovhackade valnötter. Servera gärna med en kula krämig glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
ca 30 bitar
150 g smör
6 ägg
6 dl socker
7 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Toscasmet
200 g smör
2 dl socker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl mjölk
3 dl salta jordnötter
2 dl grovhackade valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1307 KJ / 312 kCal
Fett16 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag råkade koka toscan för länge så den blev helt stel, men räddade det med hjälp av lite smält smör och grädde. Jag trodde nämligen att den skulle koka på låg värme under de första 20 minutrarna. Fick även ha kakan i ugnen 15 minuter längre, längst ner. God och knäckig kaka!
Emanuel
2023-02-11Jag mi skade lite på vissa ingredienser.Nöjde mig med4 ägg ochbrukar ha 0,5 dl socker per ägg,dvs 2 dl socker, som räcktebra Kakorna blev jättegoda.Även till glacyren minskade jag lite på sockret.I brist på ma del/nötter tog jsesamfrö och rostade, salta solroskärnor till glacyren.Tog vad jag hade detblevknäckigt o gott.
Gunilla
2021-10-10Inte god.. torr... inget jag gör igen.
Marie
2019-03-12