Karamellglass pale ale

Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
0
Karamellglass pale ale

I USA är den senaste trenden att göra frozen pints, alltså glass på öl. Inte så dumt som det låter. Ölets malt, här från en pale ale, och brynt socker ger glassen karamelliga toner som inte går av för hackor. Vågade experimenterar med mer smakstarka ölsorter.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Karamellglass pale ale

Ingredienser

6 portioner
33 cl  ljus ale
3 1/2 dl  socker
2 msk  vatten
50 g  rumsvarmt smör
5 dl  vispgrädde
2 1/2 dl  mjölk
6   äggulor
1/4 krm  salt

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt öl.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, grädde och mjölk.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2785 KJ / 666 kCal
Fett46 g
Salt0.3 g
Kolhydrater57 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kokosglass
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kiwiparfait med limesirap
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenkyrkas saffransglass
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassiga citroner med mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljparfait med pepparkakor och lingon
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonparfait med mandelbiskvier och julröd sås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga