Peanut butter cup

Tänk snickers, fast som små munsbitar. Om du har ätit ischoklad till leda jul efter jul, är dessa peanut butter cups ett värdigt alternativ. Eller när som helst under året då du blir sötsugen. Choklad och jordnötter är alltid en vinnande kombination!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
ca 40 st
1 1/2 dl kokosolja
1 1/2 dl honung
1 1/2 dl kakao
1 dl osötat jordnötssmör
Peanut butter topping
1 dl osötat jordnötssmör
1 msk honung
2 msk kokosolja
1 dl finhackade saltade jordnötter
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi877 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
Det är ett toppenbra recept, men det räcker till exakt 80st (2 förpackningar formar) märkte jag när jag stod och svor över att smeten aldrig tog slut när bebisen började ryta missnöjt där han var 😂 tur jag hade köpt 2 förpackningar med formar. Toppingen får vänta tills imorgon, Rom byggdes inte på en dag 😇
Annie
2021-12-02Vad gör man med den 1/4 del smet som ” blir över” ?
Pia
2020-12-04Hej Pia! Vi menar att du fyller ca 40 st små formar upp till 3/4 från kanten. Så att du får plats med toppingen uppe på. Lycka till med godiset. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-04Jag tycker det låter mycket med 1,5 dl kakao.. det ska inte vara 1,5 msk..? 🤔
Jeanette
2020-12-01Hej Jeanette! Mängden kakao stämmer, de har en ganska stark chokladsmak. Du kan prova minska ner mängden något men risken är att de blir lite lösa i konsistensen och att de då smälter ännu fortare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-04