Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Peanut butter cup

(15)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Tänk snickers, fast som små munsbitar. Om du har ätit ischoklad till leda jul efter jul, är dessa peanut butter cups ett värdigt alternativ. Eller när som helst under året då du blir sötsugen. Choklad och jordnötter är alltid en vinnande kombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 1 1/2 dl honung
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 dl osötat jordnötssmör
Peanut butter topping
  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 1 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl finhackade saltade jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. Tillsätt kakao och osötat jordnötssmör.
  2. Fyll ischokladformar till ¾ med smeten. Ställ i frysen 1 timme.
  3. Topping: Rör ihop jordnötssmör, honung, kokosolja och jordnötter i en kastrull på svag värme.
  4. Fördela i formarna. Ställ i frysen och låt stelna. Ta fram och ät direkt (de smälter fort).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
877 kJ / 210 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer