ÖVER 60 MIN | Medel

Peanut butter cup

Tänk snickers, fast som små munsbitar. Om du har ätit ischoklad till leda jul efter jul, är dessa peanut butter cups ett värdigt alternativ. Eller när som helst under året då du blir sötsugen. Choklad och jordnötter är alltid en vinnande kombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. (Obs! Viktigt med svag värme, så att röran inte skär sig.) Tillsätt kakao och osötat jordnötssmör.
  2. Fyll ischokladformar till ¾ med smeten. Ställ i frysen 1 timme.
  3. Topping: Rör ihop jordnötssmör, honung, kokosolja och jordnötter i en kastrull på svag värme (Obs, viktigt med svag värme, så att röran inte skär sig.)
  4. Fördela i formarna. Ställ i frysen och låt stelna. Ta fram och ät direkt (de smälter fort).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 1 1/2 dl honung
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 dl osötat jordnötssmör
Peanut butter topping
  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 1 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl finhackade saltade jordnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 877 kJ / 210 kCal